• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Nusaybinli çocuklar oyun terapisinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı bazı mahalleler hariç 25 Haziran’da kısmi olarak kaldırıldı. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen 6 mahallede ise yasak devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasının ardından halk evlerine dönmeye başladı. İlçede yaşanan olaylar birçok ailenin mağdur olmasına neden oldu.  

Yaklaşık 5 ay sonra ilçeye dönen çocuklar, sağlam kalan parklara akın etmeye başladı.  Aileleriyle gedikleri parklarda hava kararıncaya kadar oynayan çocuklar, yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti ve bozulan psikolojilerini bu şekilde gidermeye çalışıyor.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı yasaklı mahallerde yıkılan evlerin enkazının hemen dinindeki parkta arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklar, 5 ay aradan sonra yeniden parklarda oynayabildikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Kardeşiyle parka gelen 11 yaşındaki Zeynep,  “Aylardır arkadaşlarımdan uzak kaldım. Çok sıkıldım ama şimdi arkadaşlarımla parka geliyorum, birlikte oyun oynuyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir