• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Bartın'da sağanak yağışla beraber sel yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bartın ve çevresinde meydana gelen sel felaketi sonrası Orduyeri Mahallesi'nde köprünün altındaki karayolu ile Karaçay köprüleri su altında kaldı. Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyünde de ev, dükkan ve otomobiller sular altında kadı.

Bartın ilçelerinden Kurucaşile merkezinden geçen ırmağın taşması sonucu ev ve iş yerlerini su bastı, Tekkeönü köyünde ise sel sularına kapılan bazı otomobiller denize sürüklendi. Bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bartın-Kurucaşile yolu da heyelan nedeniyle trafiğe kapandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde sel nedeniyle köprü üzerinde 2 otomobil ile bir yolcu otobüsündekileri kurtarmak için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul yönüne giden bir yolcu otobüsü sel yüzünden Amasra ilçesi Göçgündemirci köyü mevkiinde köprü üzerinde kaldı. İçerisinde yaklaşık 45 yolcu bulunan yolcu otobüsüyle otomobildekileri kurtarmak için AFAD ekipleri botla bölgeye ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 5-6 metre yüksekliği bulan sel sularında botla ilerleyemeyen AFAD ekipleri bölgeye helikopter istedi. Mahsur kalanlara ulaşma çalışmaları sürüyor.

Bartın merkez ve ilçelerindeki evleri sular altında kalan vatandaşları tahliye çalışmaları da devam ediyor. (Mehmet Bozdaş - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir