• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'daki patlamaya bir tepki de Sağlık-Sen'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA’ ya konuşan Sağlık- Sen Eğitim Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı araç saldırısıyla ilgili değerlendirmesinde, sivilleri hedef alan, çocuk, yaşlı ve kadın demeden yapılan bu tür saldırıları lanetlediklerini belirtti.

Bombalı araç saldırısıyla ilgili İLKHA’ ya konuşan Genel Başkan Yardımcısı Aslan, bu tür saldırıların hak ve özgürlük mücadelesi olarak asla görmediklerini ifade etti.

Aslan, “30- 40 yıllık süreçte buna benzer olayları çok gördük geriye dönük bu çatışma ortamına baktığımız zaman, Kürtlerin hakkı açısından hiçbir faydası olmamıştır. Bu tür olaylar, Türkiye düşmanlarını sevindirecek eylemlerdir. Yıllardır hem Türk hem de Kürt Müslümanların ve bu ülkenin kaybını anlatsanız ve gelin 30 yıl daha savaşalım derseniz, akl-ı selim olan hiçbir insan bunu kabul etmeyecektir. Kimin adına ve ne amaçla sen kalkıp o masum insanları öldürüp ülkede kargaşa yaratmaya çalışıyorsunuz?”  dedi.

“Bu tür eylemler, Kürt halkının tasvip edeceği bir durum değildir”

Kürt halkının kesinlikle şiddet ortamını istemediğini dile getiren Aslan, “Bunların örneğini Sur, Silvan ve Nusaybin’de gördük. Dolayısıyla bu tür eylemleri Kürt halkının tasvip edeceği bir durum değildir. Kürt halklarının önündeki en büyük engel bunlar ve bu tür eylemlerdir. Bu tür çeteler en büyük ihanet şebekesidir. Kaos ortamı olunca sen ne haktan ne de hukuktan bahsedemezsin. Siz yıllarca çatışma ortamı oluşturmakla Kürtlerin hangi hakkını elde ettiniz? Neyi başarabildiniz, hep kaos gözyaşı ölüm verdiniz ve bu halkı evsiz bıraktınız. Kürt halkı bundan sonra olayları daha iyi okuyacak ve kimin ne olduğunu öğrenecek.” ifadelerine yer verdi. (Emrah Deniz, Yunus Sırat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir