• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Darbe karşıtları gösterilerin son gününde duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir çağrısıyla birlikte darbe karşıtı gösteriler şimdilik son buldu. Darbe karşıtı gösterilerin son gününde duygularını İLKHA ile paylaşan Vanlılar, her zaman tehlikeli bir duruma karşı meydanlara yeniden akın edeceklerini ifade ettiler.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde İstanbul Atatürk Havalimanına yakın bir yerde olduğunu  söyleyen Cemal Yılmaz isimli vatandaş, yaşadığı o anları aktardı.

Yılmaz, “İlk haberi aldığımız andan itibaren çok üzüldük. Cumhurbaşkanının talimatıyla birlikte soluğu havalimanında ve meydanlarda aldık. Çünkü bu kalkışma kabul edilir bir durum değildi ve sadece basit bir darbede değil, bir işgaldi ki bunu millet anlamıştı. Halk hiçbir ayrım yapmaksızın direk suluğu meydanlarda aldı. Havalimanında Cumhurbaşkanı’nın inişi sırasında F 16’lar alçakça uçuşlar yaptılar. Böyle yapmaları halkı korkutmak ve geri döndürmek içindi ama elhamdülillah hak bundan korkmadı, hatta tam tersi bir güç gösterisinde bulundu. İnşallah bu birlik bundan sonrası içinde devam eder. Umarım bu birlik ve beraberliğimiz hayra vesile olacaktır. Suçlular cezasını bulmalıdır. Biran önce idam olmalıdır ki insanlar rahat etsinler ve onları beslemenin bir anlamı yok.” dedi.

Darbe girişimin İstanbul’daki bir diğer tanıklarından  Muhammet Taha Özarslan isimli vatandaş ise “15 Temmuz darbe girişimi gecesi normal bir gün gibiydi, taki şehitler köprüsü kapatılana kadar. Şehitler Köprüsü kapatılınca çok şaşırmıştık. Bizler darbe olduğunu anladığımızda dışarı çıktık ve tanka, helikoptere ‘dur’ dedik. Abim de 30 yaşında o hemen söyledi zaten darbe girişimi olduğunu. Bizim orada Vatan Caddesi var. Vatan Caddesi’ne çıktığımızda hemen orada tankları gördük. Bazıları bu sırada tankın üzerine çıktı, bazıları taşladı. Biz de hemen orada darbeye ‘dur’ dedik.” diye belirtti.

Özarslan, “O gece polis askere, asker polise silah çekiyordu. İçerde bir rütbelinin halka ateş ettiğini duyduk. Asker halka ateş etmeyince, emir veren rütbelinin 3 tane askeri öldürdüğünü öğrendik ve çok üzüldük.”

“Kurunun yanında yaş yakılmasın”

Tuşba’nın İskele Mahallesi’nde oturan İsmail Rençber de “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınıyorum ve bunu asla kabul etmiyoruz. Bizler vatanımızı seven kimseleriz Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan etmesin, yalnız Cumhurbaşkanımızdan şöyle bir ricam var; kurunun yanında yaşı yakmasın.” şeklinde talepte bulundu.

Ayşe Tuncay isimli vatandaş ise “15 Temmuz gecesinde sadece ölümü düşünüyorduk ve çok korku vardı. Biz o gece dünyanın sonu geldi dedik ve uyumadık, sabahladık, sabah namazını kıldık, hep dua ettik.” dedi.

 “İdam gelsin istiyoruz”

Ender Ertosun da FETÖ’ya mensup olan kişilere idam gelmesini isteyerek, şu ifadeleri kullandı: “Allah’ın izniyle bu devlete kimsenin zararı dokunmaz. 15 Temmuz bir Kurtuluş Savaşı, bir Çanakkale Savaşı, bir Kutül Amare’dir, bir Kıbrıs’tır, Azerbaycan’dır, Kosova’dır ve Bosna’dır. Dış güçler kalkınmamızı istememiştir ve FETÖ denen örgütü de maşa olarak kullanmıştır. Ben istiyorum ki bunlara idam gelsin, çünkü biz bu vatanı kolay kolay kazanmadık ve kolay kolay da vermeyeceğiz bu yüzden idam gelsin istiyorum.” dedi. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir