• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde On Gözlü Köprü civarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 5 sivilden 2’si, Ergani ilçesine bağlı Ortayazı (Maciran) köyünde ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Cenazeler, Selahattin Eyyubi Hastanesinde yapılan otopsinin ardından konvoy halinde Erganiye gönderildi. Hayatını kaybedenlerin 3’ü de defnedilmek üzere Kocaeli’nin Gebze ilçesine gönderildi.

Patlamada hayatını kaybeden Behiye Yıldırım (61) ile kızı Derya Yıldırım(25), kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında yan yana defnedildi.

Defin işlemlerinin devam ettiği sırada hayatını kaybedenlerin bazı yakınlarının fenalık geçirdiği görüldü.

Defin merasimine Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, Ergani Kardeş-Der Başkanı Mustafa Öz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Patlamada 5 yakınını kaybeden Kamber Yıldırım, “Antalya’da yaşıyorum, olayı duyar duymaz sabah uçağı ile Diyarbakır’a geldim. Olay günü patlamada yaralı kurtulan kardeşim Necati’nin kızı Gebze’den geliyor. Kardeşim onları kısa bir gezmeye çıkarıyor ve o sırada polis ekip arabası geçerken uzaktan kumandalı bombalı aracı patlatıyorlar. Olay yerinde 5 kişi vefat ediyor. Kimisi yanıyor, simsiyah oluyor. Kardeşim Necati de gözünden yaralanıyor, bugün ameliyat oldu. Damadım Muhammed de yoğun bakımda, hayati tehlikesi sürüyor.” dedi.

Bu acıya sebep olanların da aynı karşılığı görmesini temenni eden Yıldırım, “Aileden kimse kalmadı. Buna sebep olanların başına da Allah bu felaketi versin.  Onların çocuklarının da başına gelsin. Anneleri ağlasın bunların cenazesine. Bunlar normal insan değil. 3 yaşındaki, 5 yaşındaki bebek öldürülür mü? Allah bu eşkiyaların belasını versin. Kurtlar gibi saldırmaya başladılar. Bunların her tarafından bu işin bitmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Hayatını kaybedenlerin taziyesi Çermik yolu üzerinde bulunan Belediye Taziye Evi’nde kabul ediliyor.

Öte yandan, beraberindeki heyetle birlikte defin merasimine katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, daha sonra Yıldırım ailesinin taziyesine katıldı. (M. Hüseyin Temel/Mehmet Bozdaş-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir