• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
SEFERBERLİĞİNE DESTEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kur`an Nesli Platformu, Peygamberimiz Efendimizin "Yedi yaşına geldiğinde çocuğunuza namazı öğretin" hadisi şerifleri gereği 15 tatilde 7-10 yaş arası çocuklara "Kur`an-ı Güzel Okuma ve Namazı Öğretme Seferberliği"ni başlatacağını duyurması üzerine destek amaçlı bir açıklamada Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan geldi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av Abdulgani Orhan, Kur`an Nesli Platformu`nun başlattığı "Kur`an-ı Güzel Okuma ve Namazı Öğretme Seferberliği"ne destek verdiklerini açıkladı.
 
Yaptıkları bu güzel, hayırlı seferberlikten dolayı Kur`an Nesli Platformunu kutlayan Orhan, başarıların devamını diledi. Tüm STK`ların bu hayırlı çağrıya destek vermelerini isteyen Orhan, halka ise katılım çağrısı yaptı. Bu gibi hayırlı çalışmaların çocukları İslam ile tanıştırdığını ve onları manevi yönden güçlendirdiğini belirten Orhan, " Eğer her yönden sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak mutlaka çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren İslam ile tanıştırmalıyız. Onları bu gibi hayırlı programlarla yönlendirme sosyal çevrelerini bir ölçüde de olsa kontrol altına almalıyız. Her duyarlı aile ve STK`dan bu tip çalışmalara destek vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Kur`an Nesli Platformu, tarafından yapılan açıklamada, "Kur`an-ı Güzel Okuma ve Namazı Öğretme Seferberliği" programının amacı, hedefi ve içeriği ise şöyle denilmişti: "7-15 yaş arası çocuklar(erkekler ayrı kızlar ayrı olmak üzere) bir araya getirilerek 15 günlük hızlandırılmış bir program ile namaz ve Kuran öğrenmelerini sağlamak, bu vesile ile bu yaştaki çocukların namaza ilk adımı atmalarını başarmak. Daha öğrenmenin ilk yaşlarında olan çocukları, İslam`ın kaideleri ile tanıştırmak, gelecekte Allah`ı tanıyan Allah`a kul olan kitabına sahip çıkan, İslam`ı yaşayan ve yaşatmak için çaba gösteren bir Kuran nesli yetiştirmektir.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir