• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BATSO`dan Bomba Atılan Sevgi Der`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna Üye Dernekler arasında bulunan Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Sevgi Der`e 11 Ocak Çarşamba günü akşam saatlerinde bomba atılması olayına bir tepki de BATSO`dan geldi.

 

Yapılan saldırı nedeni ile BATSO geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 19 Mayıs Mahallesinde bulunan dernek merkezine bugün saat 12.30`da ziyarette bulunan BATSO yönetimi, saldırı karşısındaki tavrından dolayı Sevgi Der yönetimini takdir ettiklerini belirttiler.

 

Sevgi Der`e, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Başkan Yardımcısı M. Salih Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Kaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. BATSO yönetimini Sevgi Der Başkanı M. Ali Ortaç ve yönetim kurul üyeleri karşıladı.

 

Ziyaret sırasında BATSO heyeti, Hakkâri Yüksekova`da geçen yıl yaşanan dernek saldırısı ve saldırı karşısında derneğin yapıcı tavrını takdir ettiklerini bu olayda da gösterilen tavır ve yapılan açıklamaları takdirle karşıladıklarını belirttiler.

 

Sevgi Der Başkanı M. Ali Ortaç, "Batman`da bulunan seçkin STK`ların mazlum halkımızın huzurunu bozmaya yönelik yapılan bu çirkin saldırıya karşı tepkilerini belirtmek ve yanımızda görmek takdire şayan bir davranıştır. Müslüman halkımızın huzurunu bozmaya yönelik her türlü eylem, söylem ve davranışlara karşı duyarlı tüm STK`ların karşı tavır takınmaları insani ve İslami bir sorumluluktur" dedi.

 

Son olarak Ortaç; "Geçmiş olsun ziyaretine gelen BATSO ve yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.
 
M. Sait Çelik - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir