• DOLAR 34.179
  • EURO 37.15
  • ALTIN 2939.068
  • ...
Öğrenciler Van`a Dönmeye Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Milli Eğitim Bakanlığı`nın yayınladığı genelge doğrultusunda Van`dan batı illerine okumak için gönderilen 8 ve 12`nci sınıf öğrencilerinden 2 bin 53 kişi yarıyıl tatili için gittikleri ilin valilikleri tarafından Van`a gönderiliyor.
 
İlk kafile olarak Antalya Valiliği`nce Manavgat Beşkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`na yerleştirilen 53 öğrenci, Beşkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Sadettin Aktaş himayesinde Van`a getirildiler.

 

Okul Müdürü Aktaş, "Okulumuza yerleştirilen 53 öğrenciye derslerinde yetiştirme ve SBS programı uyguladık. Öğrencilerimize halkla kaynaştırma etkinlikleri yaptık. Bize gelen öğrencilerden çok başarılı olanlar var. Gelen öğrencilerden en az yüzde ellisi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleşir. Öğrencileri yetiştiren veli ve öğretmenlere teşekkür ederim. Öğrencilerimizi tatil dönüşü almak için 03.02.2012 tarihinde Van`a gelerek, öğrencilerimizi okulumuzdaki eğitimlerine devam etmeleri için götüreceğim."dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına öğrencileri karşılayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, "Öğrenci gönderdiğimiz illerin Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilerimizden ilgilerini eksik etmemişlerdir. Öğrencilerimiz için gerekli ortamları oluşturarak, rahat etmeleri ve sıkıntı yaşamamaları için bütün imkânlarını seferber etmişlerdir. Bunlar bizim evlatlarımız fakat onların öğrencileridir. Bakanlığımızın genelgesi kapsamında Van Valiliğimizce gönderilen öğrenciler gittikleri ilin Valiliği himayesinde yarıyıl tatilinde Van`a getirilip, götürülecek ve yılsonu tatilinde tekrar Van`a getirileceklerdir. Yaptıkları çalışmalardan ve gösterdikleri özveriden dolayı herkese teşekkür ederim" dedi.

 

Yarıyıl tatili bittikten sonra öğrenciler okudukları okullardaki eğitim-öğretimlerine devam etmek için tekrar dönecekler.
 
Mahmut Aytekin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir