• DOLAR 34.179
  • EURO 37.244
  • ALTIN 2938.251
  • ...
Hizbullah Liderinin Kabri Ziyaretçi Akınına Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 17 Ocak 2000`de İstanbul Beykoz`da yapılan polis baskınıyla hayatını kaybeden Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu`nun Karşıyaka Mezarlığında bulunan kabri sağanak yağmura rağmen gün boyunca sevenlerinin akınına uğradı.
 
Geçen yıl yaşanan ve Türkiye gündemine oturan CMK 102. Madde tahliyelerinden dolayı Ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği anma törenine ulusal basının bu yıl aynı ilgiyi göstermediği görüldü.
 
Yoğun yağmura rağmen Velioğlu`nun kabri, sevenleri tarafından ayrı ayrı gruplar halinde ziyaret edildiğinden gün boyunca bir an bile boş kalmadı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hüseyin Velioğlu`nun kabrine ziyarette bulunarak Kur`an okuyarak dua etti. Batman`da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllüleri ile sevenleri ve yakınları yoğun yağmura rağmen kabire ziyarette bulunarak Yasin ve Kur`an okuyarak dua ettiler.
 
Kabir başında Hüseyin Velioğlu`nun ağabeyleri H.Mehmet ve Hayreddin Velioğlu ile ailesi de hazır bulundu.
 
Hayreddin Velioğlu ajansımıza yaptığı açıklamada, "Kardeşimin kabri vefat ettiği günden bugüne kadar ailemiz ve sevenleri tarafından hemen hemen her gün ziyaret ediliyor. Perşembe ve bayram günlerinde de yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. 17 Ocak günleri ise gördüğünüz gibi sabahtan akşama kadar gruplar halinde sevenleri kabrini ziyaret ediyor." dedi.
 
Kardeşi Hüseyin Velioğlu`nun dost ve sevenlerinden memnun olduklarını belirterek, "Allah onlardan razı olsun. Bugüne kadar onun ve onun yolunda gidenlerin hiçbir kötülüğünü görmemişiz. Bu yoğun yağmura rağmen buraya gelenlere teşekkür ediyorum Allah onlardan, tüm Müslümanlardan ve şehadetinin yıldönümlerinde ziyarette bulunan ve bizleri yalnız bırakmayanlardan razı olsun." dedi.
 
Kardeşinin bu yolda İslama canını feda ettiğini ve dünya malında veya başka menfaatte gözü olmadığını vurgulayan Hayreddin Velioğlu, "Biz onunla gurur duyuyoruz. Kardeşim Müslümandı, kimseye bir zararı yoktu. Hakkında söylenenler hep iftiradır. Bu yolda olan herkese hatta Peygamberlere de tarih boyunca iftira atılmış. Onu seven herkese ve tüm Müslümanları selamlıyorum." şeklinde konuştu.
 
Kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği kabristan ziyaretinde, mesai günü olmasına rağmen yoğun ziyaretçi akını gerçekleştiği görülürken, gelenler Yasin ve salâvatlar okuyarak, dua ettiler.
 
Kabir ziyaretinde hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı görüldü.
 
 
 
 
Veysi Demir, Veysi Rüzgar-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir