• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
`Artık oyun ve hesapların bozulduğu yeni bir Türkiye var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine karşı başlatılan gösteriler Gaziantep`te 24`üncü gününde devam etti. Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, valilik binası yanında bulunan meydanda bir araya geldiler.

Gösteriler devam ederken gazetecilere açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, halkın, 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları terk etmediğini söyledi.

Darbeci zihniyetin en büyük dersi alacağı yerlerin meydanlar olduğunu belirten Şahin, “Zaten bu meydan her şeyi söylüyor ve burası sözün bittiği yer. Dolayısıyla bu meydanın sesini iyi anlamamız lazım. En çok da kendini Mehdi zanneden darbeci zihniyetin en büyük dersi alacağı yer burasıdır, bu meydandır. Artık oyun ve hesapların bozulduğu yeni bir Türkiye, yeni bir dünya var. Yeni Türkiye`mizde adalet hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise halkın, meydanları doldurarak darbecilere en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Darbe girişiminin önemli bir hadise olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, “Milletimiz darbecilere karşı darbe yaptı. F-16`larla alçak uçuşlar yaparak milletin üzerinde uçanları ve tanklarıyla insanlarımızı ezmeye çalışanları ayaklarının altında ezerek darbecilere gününü gösteren ve hak ettiği cezayı kesen bir milletimiz var. Bu milletin mensupları olduğumuz için ne kadar gurur duysak az.” şeklinde konuştu.

Halkın, ülkeyi parçalamak için harekete geçenlere fırsat vermeyeceğini ifade eden Tahmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bundan 100 yıl önce Kurtuluş savaşında olduğu gibi, Çanakkale`de yedi düvele karşı 253 bin şehidimizin verdiği mücadelede olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep`in kendi başına gazi şehir olduğu gibi bugün de o ecdadın torunları olarak ülkemizi bölmeye ve parçalamaya karşı harekete girişen, birilerinin uşaklığını yapan FETÖ örgütü başta olmak üzere bunlara fırsat vermeyeceğiz.  FETÖ örgütü bunların bir maşasıdır. Tasması başkalarının elinde. O tasmayı tutanlar da şunu iyi bilsin ki, her karışı şehit kanı ile sulanmış bu toprakları onlara teslim etmeye hiç niyetimiz yok. Şehit olmayı seven bu kadar insan varken bu memleketin hiçbir karış toprağını onlara teslim etmeyiz. Allah`ın izniyle inananlar galip gelecektir.”

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Gür de gece geç saatlere kadar devam eden gösterilerde bir konuşma yaptı.

“Onlar bir tuzak kurmaya çalıştı ama Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” diyen Gür, “Yine Allah, ‘Üzülmeyin, gevşemeyin` diyor. Eğer Allah sizinle beraberse karşınızda duracak hangi güç vardır? Eğer Allah`tan ümidinizi kesmediyseniz yolunuz, ufkunuz ve bağrınız açıktır. Yeter ki, Allah`a imanda gevşemeyin. Ona inanç ve ubudiyette geri kalmayın. Birileri hep üst akıldan bahseder, doğrudur ama onlar Allah inancını yüreğinde taşıyan bu milletin ortak yüreğini unuttular. Bu vatan evlatlarının direnişine karşı hangi ortak akıl kâr eder? Siz toplu yüreklerle meydanlarda var oldukça hiç kimse sizi korkutamaz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir