• DOLAR 34.156
  • EURO 37.089
  • ALTIN 2949.885
  • ...
Şefkat Eli Derneği`nden, Rahmeteli Gıda Bankası`na Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Batman`da faaliyetlerine devam eden Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`ne ziyarette bulundu. Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`ni referans seçen heyet, bu şekilde mağdur olan depremzede vatandaşlara daha rahat ulaşacaklarını belirtiler.

 

Depremzede Kardeşlerimize Yönelik Seminerlerimiz Olacaktır
Van`da meydana gelen depremler nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yönelik seminerlerde bulunacaklarını belirten Batman Şefkat Eli Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Tunç, Van`da ki programlarını ve amaçlarını şu ifadelerle açıkladı; "Buraya geliş amacımız, Vanlı kardeşlerimizi yakından tanımak, onların sorunlarına eğilmektir. Bunun için Van Merkez`de ve köylerinde kalan vatandaşlarımızı ziyaret edip, onların sorunlarını dinlemek olacaktır. Buralarda depreme yönelik mağdur olmuş depremzede kardeşlerimize yönelik seminerlerimiz olacaktır. Onların acılarını, çektikleri sıkıntı ve sorunları yakından görmek ve onların çektiklerini bizzat yaşamak için 4-5 gün boyunca burada kalmaya karar verdik "dedi.

 

Dışarıdan bakıldığı vakit, Van durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan Tunç " Van`dan Batman`a yerleşen vatandaşları biz dernek yetkilileri olarak ziyaret ediyoruz. Onların çektiklerini onarlın yaşantılarından görebiliyor, anlayabiliyoruz. Ancak, buna rağmen şükürsüz değiller, her hangi bir isyan içinde değiller. Sanki depremin yaşanması onları kendilerine getirmiş gibi… Bu durumların yaşanması bizi memnun etti. Şunu da belirtmek gerekirse her şey de bir hayır olduğu gibi bu depremin yaşanmasında da birçok hayır, ibretlik durumlar vardır" diye belirtti.

Burhan Teke-İLKHA

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31804.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir