• DOLAR 34.144
  • EURO 37.103
  • ALTIN 2954.813
  • ...
Gönüllü Doktorlar Nöbeti Devretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Sağlık hizmeti veren gönüllü doktor ve sağlık personeli, depremlerin hemen ardından Manisa, İstanbul, Antalya, Bartın, Samsun ve daha pek çok ilden Van ve Erciş`e gelmişlerdi. İki haftada bir yeni gelen meslektaşlarıyla nöbet değişimi yaparak bu hizmeti devam ettirmeye çalışan sağlık personelinden Manisa`dan gelen gönüllü sağlık ekibi, iki haftalık çalışmasının ardından nöbeti yeni gelen meslektaşlarına devrederek memleketlerine dönmeye başladı.

 

Manisa-Gölmarmara`dan gelen Gölmarmara İlçe Hastanesi Başhekimi Mustafa Ali Akça, "Van ve Erciş`te depremler yaşandıktan sonra Türkiye`nin her yerinden sağlık ekipleri gönüllü olarak deprem bölgesine gelmeye başlamışlardı. Bizler de, Manisa`dan hazırlıklarımızı yapmaya başladık. 3 Ocak`ta iki ekip halinde toplam 14 kişi Manisa ve ilçelerinden Van`a ve Erciş`e geldik" dedi.

 

İlk geldiklerinde özellikle barınma konusunda ciddi endişelerinin olduğunu dile getiren Akça, "Şu anda memleketimize dönerken hem huzurluyuz, hem de hüzünlüyüz. Huzurluyuz çünkü üzerimize düşen insani görevimizi arkadaşlarımla beraber hakkıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. Hüzünlüyüz çünkü kısa zamanda Van halkıyla hemen kaynaştık. Vanlıları sevdik. Vanlılar da bizi sevdiler. Şimdi yerimize yeni meslektaşlarımızın gelip bu işi hakkıyla yapacaklarını bilmemize rağmen Vanlıları ve Van`ı bırakıp gitmek bizi hüzünlendiriyor" diye konuştu.

 

Sağlık Memuru olarak görev yaptığını ve Manisa`dan gönüllü olarak geldiğini söyleyen Veysel Öztürk, "Bazı arkadaşlarımız Van`da bazıları da Erciş`te görev yaptılar. Buraya gelirken doğrusu biraz endişeliydik. Ama şimdi iyi ki gelmişiz. Vanlı kardeşlerimizle tanışmışız diyoruz. Allah bir daha hiç kimseye böyle afet ve bela yaşatmasın" dedi.

 

Van`dan toplam 54 gönüllü sağlık çalışanı ayrılırken, aynı sayıda gönüllü sağlık çalışanının Van`a geldiği tahmin ediliyor.
 
Mahmut Aytekin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir