• DOLAR 34.23
  • EURO 37.156
  • ALTIN 2960.08
  • ...
Mustazaf-Der`den Yarı Yıl Tatil Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ali Doğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın manevi gelişim yönünden ihtiyaçlarının olduğu bir gerçektir. Tatilin gelmesiyle çocuklarımızın bu yöndeki ihtiyaçlarına yönelik bir etkinlik düzenlemeye karar verdik" dedi.
 
Programın Amacı
Doğan, Manevi Gelişim Programı hazırlamalarının amacını ise şu ifadelerle açıkladı: "Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde ``Çocuklarınıza yedi yaşına geldiği zaman namazı öğretin.`` buyurarak bu konunun önemine vurgu yapmıştır. Bu nedenle 7 -10 yaş arasındaki çocuklarımız için Kur`an-ı Kerim`i Anlama, Temel İbadi Bilgileri öğrenme gayesiyle bir seferberlik başlattık."
 
Düzenlenen programda, ahlaki kavramların üzerinde durularak adap, terbiye, güzel ahlak, aile ve topluma karşı sorumluluk gibi önemli konuların öğretilmesine gayret edileceğini ifade eden Doğan, verilecek eğitim doğrultusunda yarışmalar düzenleneceğini ve duruma göre hediyeler verileceğini söyledi.
 
Anne Babalara Çağrı
Bu vesileyle öğrenme yaşındaki çocuklarımızı İslam`ın güzellikleri ile tanıştırmak ve gelecekte Müslüman bir nesil yetiştirmek şuuruyla velilere seslenmek istiyoruz" diyen Doğan, çocukların yetişmesinde ebeveynlerin rolünün önemini vurgulayarak, "Çocuklarınızın rahatını ve huzurunu istiyorsanız onları İslam`ı öğrenmeye teşvik etmelisiniz. Eğer sizler de çocuklarınızın manevi yönden gelişmesini, gençliğin batmış olduğu ahlaksızlıklardan kurtulmasını istiyorsanız programlarımızı takip etmeli ve onları yönlendirmelisiniz" ifadelerini kullandı.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir