• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
"Gönül ister ki parlamento dışındaki genel başkanlar da burada olsaydı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi hep birlikte bırakmış olacağız." dedi.

Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanan bir çetenin 15 Temmuz akşamı darbe yapmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Size, bize, hepimize darbe yapmak istediler." diye belirtti.

15 Temmuz akşamı TBMM'yi sabaha kadar açık tutan ve yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a teşekkür ederek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimi olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"TBMM sabaha kadar çalışarak darbecilere dik durarak, sadece kendi onurunu değil sizin seçip parlamentoya gönderdiğini milletvekillerinin onurunu ve milletimizin onurunu korumuştur. O nedenle parlamentoda grubu bulunan 4 siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net bir tavır koymuşlardır. Darbeye karşı demokrasi bildirgesini hep beraber imzalamışlardır. Gönül ister ki bu güzel toplantıya, bu güzel mitinge, bu güzel beraberliğe eşlik etmek için sadece parlamentoda değil, parlamento dışındaki genel başkanlar da burada olsaydı.”

Kılıçdaroğlu, “Artık 15 Temmuz'un bir özelliği var; 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi hep birlikte bırakmış olacağız.” diye konuştu.

"Bir musibet, bin nasihattan evladır." diyen Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım. Ben dahil bütün siyasi parti genel başkanlarının yeni bir olaya zemin hazırlamadan Türkiye'yi çağdaş uygarlığa götürmesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik.” diyerek devam ettiği konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"FETÖ terör örgütü, ordunun içinde yuvalandı. FETÖ terör örgütü, yargının içinde yuvalandı. FETÖ terör örgütü, devletin her kademesinde yuvalandı. Biz buna daha önce 'F tipi örgütlenme' diyorduk. Şimdi 'Fetullah Gülen Terör Örgütü' olarak tanımlanıyor, savcı da iddianamesini böyle yazıyor. Yargının bağımsızlığı neden önemlidir? Adalet istiyoruz. Adaleti nerede tecelli ettireceğiz? Mahkemede tecelli ettireceğiz. Eğer bir hakim vicdanıyla değil, bir hakim Pensilvanya'dan aldığı talimatla karar veriyorsa o hakim, hakim değil, o mahkeme de mahkeme değildir." diye belirtti.  (Zeki Aras, Muhsin Şenol - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir