• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır'da bomba yüklü araç ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçesinde 12 köy, kırsal ve ormanlık alanını kapsayan bölgede PKK’ye yönelik operasyonlarda Gürcistan plakalı bomba yüklü araç 82 bin kubar esrar ile beraber imha edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 12 köyü kapsayan kırsal ve ormanlık alanlarda PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda,  Gürcistan plakalı bomba yüklü aracın ele geçirilerek imha edildiğin ve olayla ilgili bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada,  “82 bin 280 kök kenevir,  260 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirilerek imha edilmiştir. Patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilo amonyum sülfat, 30 gram amonyum nitrat,  4 adet el yapımı patlayıcı ve 1 adet (yabancı plakalı) bomba yüklü araç bulunarak imha edilmiş, Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve olayla ilgili 1 şahıs yakalanmıştır.” İfadeleri kullanıldı

Açıklamanın sonunda PKK’liler tarafından kullanılan 5 adet sığınak, yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, hava görüntülerini engellemek maksatlı kullanılan 185 adet şemsiye,  70 adet örgüt kıyafeti ve sığınak yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği ve kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.  (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir