• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Diyarbakır'da darbe karşıtı gösteriler 21'inci gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır halkı ABD desteğiyle başlatılan darbe girişimine karşı gösterilerinin 21’inci gününde de meydanları terk etmedi.

Kayapınar ilçesi Orman Parkta toplanan Diyarbakırlılar, yüzlerce insanın ölümüne sebep olan darbe girişimini lanetlediler. Polis arama noktasından sonra alana giren vatandaşlar meydan da ‘Kahrolsun ABD’, ‘Kahrolsun İsrail ve FETÖ’ sloganları attılar.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler’in birbirinden güzel ezgi vve marşlar seslendirdi. Katılımcılar, nakaratlara hep birlikte söyledi.

Güler,  15 Temmuz Şehitleri için yazılan besteyi ilk defa seslendirirken katılımcıların büyük beğenisini topladı.

ABD’nin bu darbenin merkezinde olduğunu dile getiren darbe karşıtı olan Sami Sancar, 1999 yılından beri FETÖ örgütünün liderinin orada kaldığına dikkat çekti.

FETÖ’ nün bugüne kadar bu işin projesini hazırladığını belirten Sancar, “Olumlu ortamlar olduğu zamanda bile Fethullah Gülen Türkiye’ye gelmedi. Her halde bu güne kadar bu işin projesini hazırladı ve böyle bir olumsuz durumla bu halkı karşı karşıya bıraktı.” dedi.

ABD’nin Müslümanların en büyük düşmanı olduğunu söyleyen Abdullah Durmaz ise şöyle konuştu: “Allah ayette  ‘izzet Allah a peygambere ve müminlere aittir fakat münafıklar bunu düşünemezler’ şeklinde buyuruyor. Zalimler şunu iyi bilsinler ki Allah daima Müslümanların yanında olmuştur.” (Yunus Sırat, Mehmet Bozdaş- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir