• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bir Paralel Yapı mağduru daha evladına hasret hayata gözlerini yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oğlu paralel yapı mağduru olan bir anne daha evladına hasret gözlerini hayata yumdu. Paralel yapı polisleri tarafından kumpas kurularak müebbet hapse mahkûm edilen Bilal Çetiner`in annesi Saadet Çetiner (77), hayatını kaybetti.

Uzun süredir yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle hastanede tedavi gören Saadet Çetiner`in cenazesi bugün vasiyeti üzerine Batman`ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyü (Kanîreva) Mezarlığına defnedildi. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan Saadet Hanım`ın oğlu Bilal Çetiner ise cenaze merasimini katılamadı.

Çetiner`in ailesi, taziyeleri Batman İkiztepe (Gırbereşk) köyünde bulunan taziye evinde kabul ediyor.

Kardeşi Bilal`in ne babasının ne de annesinin vefatında yanlarında olmadığını söyleyen İlham Çetiner, kendilerine bu mağduriyeti yaşatan paralel yapı mensuplarına lanet etti.

Annesinin taziyesine gelebilmesi için yetkililerin kardeşine izin vermesini talep eden Çetiner, “Kardeşimin gelip annesinin mezarını ziyaret etmesini istiyoruz. Annem 20 gün yoğun bakımda kaldı ve her yanına gittiğimizde bize kardeşim Bilal`i soruyordu. Annemin tek üzüntüsü sadece Bilal`di. Paralel yapının bize ettiğini kimse etmedi. Kardeşim vefatlarında, ne babasını ne de annesini gördü. Annemin çok hasta olduğunu ve kardeşimin gelip onu görmesi için defalarca bildirmemize rağmen bu paralelciler yine kardeşimin annesini görmesine izin vermediler.” dedi. 

Kardeşinin de birçok kişi gibi bu yapının kurduğu kumpas sonucu suçsuz yere müebbet hapse mahkûm edildiğini vurgulayan Çetiner, sözlerine şöyle devam etti:

“Paralel yapı tarafından kardeşim henüz küçük yaşta suçsuz bir yere cezaevine konuldu. Yaklaşık 16 yıldır kardeşim cezaevindedir. Babam bundan 9 yıl önce kardeşimin hasretinden hayatını kaybetti. Kardeşim annemin vefatında da yanında değildi.”

Yaklaşık 16 yıldır cezaevinde bulunan Bilal Çetiner, ölmeden 2 gün önce yoğun bakımda yatan annesi için hastane başhekimine yazdığı duygu dolu mektubunda, hasretiyle yandığı annesine iyi bakılmasını talep ettiği görüldü. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir