• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
"Mücadele edin Suriyeli halkımın durumuna düşmeyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini protesto gösterileri Muş’ta devam ediyor.

Muş Belediye Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Suriye vatandaşı Şehmuz Abdurrahman, kendi ülkesinin düştüğü duruma Türkiye’nin düşmemesi için büyük mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Darbenin başarılı olması halinde Türkiye’nin Suriye’den bir farkının kalmayacağını ifade eden Şehmuz Abdurrahman, ‘’Ben Suriye başkenti Şam da yaşıyordum. İç savaş çıktıktan sonra Türkiye’ye kaçtık. Ben Suriye’den gelmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı sizler bu halde olmazdınız. Türkiye Suriye’ye dönerdi. İç savaş çıkar sizler perişan olmuş olurdunuz.’’ dedi.

“Darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye altı ay gibi kısa bir sürede Suriye’ye dönerdi”

Suriye’nin durumunun arzu edilecek bir durum olmadığını ve darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde altı ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin Suriye’ye döneceğini ifade eden Abdurrahman, “Şuan Suriye’de herkes kaybedenlerin safında ama en büyük zararı halk görüyor. Size tavsiyem mücadele edin Suriyeli halkımın durumuna düşmeyin.” diye belirtti.

Darbe girişiminin dış destekli olduğunu dikkat çeken Abdurrahman, “Bu darbeyi yapmak isteyenler dışardan emir almışlardı. Avrupalılar kendilerinden daha iyi bir ekonomiye sahip bir ülke istemiyorlar. Sizler iyi bir mesafe kat ettiniz, buna sahip çıkın. Avrupa ve ABD’yi rahatsız eden sizin birliğiniz ve dininizdir. Sizin birliğiniz ve İslam’a olan bağlılığınız darbeyi önledi. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye altı ay gibi kısa bir sürede Suriye gibi olurdu. Altı senelik Suriye iç savaşını altı ayda yaşardınız. Dışardan gelen darbeleri durdurmak kolaydır. Ama kendi halkına ihanet etmiş batı uşaklarıyla mücadele etmek daha zordur. İki yıldır Türkiye’deyim, imkânlarınız iyi bunların değerini bilmeniz gerekir.” ifadelerini kullandı.  (Ayetullah Tarhan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir