• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
"PKK çiftçilerden tehditle haraç topluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez ile bağlı ilçelerin mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz Başkanlığında İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Deniz, PKK’nin hasat döneminde çiftçilerden haraç topladığı duyumları aldıklarını söyledi.

Son dönemlerde PKK’nin iş adamları ve esnaftan vergi adı altında yoğun olarak haraç topladığı haberleri basına yansırken, Batman Valisi de bu haberleri teyit eden bilgiler paylaştı.

Mahalle ve köylerin sorunlarını değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla muhtarla bir araya gelen Vali Deniz, şöyle konuştu:

“PKK terör örgütü hasat dönemlerinde çiftçilerimizden tehditle sözde vergi adı altında haraç toplandığı duyumları almaktayız. Sizden istediğim bu tür durumların yaşandığını duyduğunuz anda güvenlik güçlerimize bildirmenizdir. Birlikte hareket ettiğimiz zaman bu belanın da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bizler vatandaşımıza hizmet konusunda gece gündüz demeden çalışacağız. Ama hainlerle mücadele konusunda da kim hainlik yapıyorsa kim hainlerle işbirliği yapıyorsa, Fetullahçı terör örgütü ve PKK ile iş birliği yapıyorsa, hukuk çerçevesinde gereğini yapmak; bizim vatan ve millet borcumuzdur. Sizlerden yürekli bir duruş bekliyorum, bu oyunun ne kadar büyük olduğunu hep beraber düşünelim.” diye konuştu.”

“Dünya bu coğrafyada kötülüğün dibini gördü”

“Gün, birlik ve beraberlik olma günüdür, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.” diyen Vali Deniz, Türkiye’nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini belirterek, “Özelikle 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimiz içine sızmış hain Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimi ile karşılaştık. Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren topyekûn vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkma uğruna dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş gösterilmesi sayesinde bu hainler bertaraf edildi. O gece dünya, bu coğrafyada kötülüğün dibini gördü. Daha önce bu coğrafyada böyle bir kötülük yaşanmamıştır. Bu kötülüğe karşı insanlarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu, bütün dünyaya insanlığın nasıl yüceldiğini gösterdik.” dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Batmanlıların alanlara inerek darbeye karşı tepkilerini dile getirdiklerini belirten Deniz, Batmanlıların daha önce PKK’nin çukur siyasetine pirim vermedikleri gibi darbeye karşı dimdik durduklarını, durmaya da devam ettiklerini söyledi.

“Fethullahçı terör örgütünü kullananlar aynı şekilde PKK’yı da kullanıyor”

Deniz, “İhanet şebekelerinin nereden kontrol edildiğini, çok daha iyi görüyorsunuz. Bu Fethullahçı terör örgütünü kullananlar aynı şekilde PKK’yı da kullanıyor. Cizre’de Nusaybin’de Şırnak’ta ne zulümler yaptılar. Yollara patlayıcılar yerleştirerek insanlarımızı katlettiler.  Gençlerimizi dağa çıkardılar,  mahkeme kurmaya çalıştılar. Onlar bertaraf edildi derken şimdi de bunları devreye soktular. Darbe girişiminde bulundular. Şimdi ne oldu son 10 gündür tekrar bu hainleri devreye soktular; Hepimizin iyi düşünmesi lazım, Fetullaçı terör örgütünün oyununu bu millet nasıl bozduysa o yürekli duruşu ile bizler bu PKK’nın oyununu, onurlu ve şerefli duruşumuzla bozacağız. Bozmak zorundayız.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir