• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası turizmden gelişmeleri aktaran TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, darbe girişiminden önce Türkiye`de bir savaş algısı olduğunu, bu yüzden turist sayısında bir düşüş yaşandığını ve son darbe girişimiyle de tüm rezervasyonların iptal edildiğini belirtti.

“Tüm rezervasyonlarımız iptal edildi”

Özgökçe, “Maalesef darbe girişiminden dolayı İran`dan gelen konuğumuz yok. Bizim opsiyonlarımız vardı ve bunların tümü iptal edildi. Darbe girişiminden önce ülkemizde zaten bir savaş algısı vardı. Bu son darbe girişimi de bu algıya tuz, biber oldu. Bu anlamda tüm rezervasyonlarımız iptal edildi. Trabzon`dan ilimize bu ayın sonunda gelecek olan 52 kişilik bir grubumuz vardı ve ön ödemelerini yapmamıza rağmen o da iptal oldu. Zaten İranlılarda da bir korku var, gelmiyorlar. Bizler de bu sebepten dolayı olumsuz havanın kırılmasıyla birlikte İran`a bir çıkartma yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Kapıköy Sınır Kapısı kanayan bir yara”

Yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı bu yıl turizm sezonun bittiğini aktaran Özgökçe, yaşanan olumsuzlukların sona ermesiyle birlikte gelecek sezonda turizmin hak edeceği yere geleceğini söyledi.

Özgökçe, “Bu yıl turizmde sezonu bitirdik desek yeridir. Batı`da aynı sektördeki kardeşlerimizle de görüşüyoruz ve bu görüşmelerimiz sonucu ‘turizm dibe vurdu` dersek yeridir. Bu yıl maalesef sezonu kapattık ama inşallah ülkemizdeki bu kara bulutlar geçtikten sonra Türkiye ve ilimiz hak edeceği yere gelecektir. Bizim İran bacamız çok iyiydi. Öncelikle İranlılara bir turist gözüyle bakmamız lazım ve bu konuda kıymetlerini de çok iyi bilmemiz lazım. Van`daki tüm turizm camiası İran`dan gelen turistlere sahip çıkmalıdır. Bu anlamda Kapıköy Sınır Kapısı kanayan bir yara maalesef ve bunun bir an önce iyileştirilmesi lazım.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)