• DOLAR 32.402
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2389.422
  • ...
AKSA Elektrik çalışanları iş bırakma eylemi başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli illerinde elektrik dağıtımı sağlayan AKSA Elektrik (Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş.) işçileri 5 yıldır sözleşmeleri gereği almaları gereken zammı alamadıkları için greve başladılar.

Elazığ ve ilçelerinde çalışan işçiler çalıştıkları kurumda bir araya gelerek greve başlattıklarını ilan ettiler. Yaklaşık 100 işçi dün sabah hiçbir arızaya bakmama kararı alarak iş bıraktı.

Grev yapan işçiler Tunceli’de çalışan meslektaşlarının istenilen zammı aldıklarını, kendilerinin ise 5 yıldır zam alamadıklarını ifade ettiler. AKSA Elektrik çalışanlarının iş bırakma eylemini haberleştirmeye çalışan İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabiri ise şirketin Elazığ Şube Müdürü Müfit Yüce’nin talebi üzerine haksız ve hukuksuz bir şekilde polis tarafından gözaltına alındı.

Saatler süren gözaltı işleminin ardından İLKHA muhabiri serbest bırakıldı. İLKHA muhabirlerine yönelik polisin hukuksuz yaklaşımı başta sosyal medya olmak üzere kamuoyundan yoğun tepki aldı. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir