• DOLAR 34.23
  • EURO 37.277
  • ALTIN 2997.521
  • ...
Genç-Der`den Yerel Gazetecilere Plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Genç ilçesinde faaliyette bulunan Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (Genç Der), "10 Ocak Gazeteciler Günü" münasebetiyle Genç`te yayın yapan basın kuruluşlarının yazı işleri müdürlerine plaket verdi.
 
Genç`te yayımlanan 2 gazetenin yazı işleri müdürlerini ziyaret eden Genç-Der Başkan yardımcısı Yüksel Ortak, her koşulda kamu hizmeti veren gazetecilerin bayramını kutladı.

 

Genç`te görev yapan basın mensuplarının, ilçe halkının gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Ortak, "Basınımız aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan haklarının ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik mesleği insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.



Bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu görevlerin yerine getirilmesinde gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması medyamıza da güç kazandıracaktır. "Çalışan Gazeteciler Günü"nde medyamızın tüm çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Ahmet Cana - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir