• DOLAR 34.245
  • EURO 37.199
  • ALTIN 3012.433
  • ...
Başak-Der Temsilcilik Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Başak -Der Merkez Karatay ilçesi Karaaslan Üzümcü Mahallesi Yenigün sokakta temsilcilik açtı. Cemal hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması yapan Başak-Der Başkanı M. Nuri Yılmaz, "Öncelikle bu hayır kapısının ihtiyaçtan dolayı yapıldığını ve emeği geçen tüm Müslümanlardan Allah razı olsun. Bilindiği gibi tarih boyunca Müslümanlar hayırlı çalışmalar için birçok yerler açmışlardır. Bunu sadece bir yerde değil bütün dünyada gerçekleştirdiler. Biz Müslümanlar da bunun farkında olmalı ve hiçbir zaman boş durmamalıyız` dedi.
 
Daha sonra açıklamada bulunan Başak-Der Üzümcü Mahallesi Temsilcisi Ferit Akkuş Hoca, mahallede manevi çalışmalara çok fazla ihtiyaç duyulduğu için böyle bir yerin açıldığını belirtti. Akkuş Hoca,` bizler her türlü ortamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah ve hiçbir sıkıntı, zorluk ve sorun bizlere engel olamayacaktır.`dedi
 
Temsilciliği tüm mahalle halkı ile beraber yaptıklarını belirten Akkuş Hoca, "Biz burayı tüm mahalleli ile birlikte yaptık, burada emeği geçen tüm kardeşlerden Allah razı olsun, Rabbim burada işlenilecek her bir hayır için inşallah herkese mükâfatını verecektir. Mahallemizde erkeklere, bayanlara ve çocuklara yönelik yapılan dini seminerler, Kur`an-ı Kerim öğrenmeye yardımcı olma, çeşitli yardım ve eğitim faaliyetleri için yapılan hizmetlere evler yetersiz olduğundan dolayı daha geniş bir mekâna ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyacın karşılanması için kendi arsamda 45 m2 bir yer tahsis ettim. Mahalle sakinleri olarak kendi aramızda bu hizmet yerini yapıp, İl Dernekler Müdürlüğüne bildirilerek `Başak-Der Üzümcü mh temsilciliği` olarak faaliyetlerine başlamıştır" diye konuştu.
 
Belediye Yıkım Kararını Durdursun
Akkuş Hoca, "Şehir merkezinden uzak oluşu, o semtin yaklaşık olarak tamamının imarsız oluşu, 45 m2 bir odadan ibaret olması ve de hizmet amaçlı ve taziye yeri olacağından dolayı belediye tarafından bir sorun çıkarılmayacağı düşünmüştük. Fakat yapı tamamlandıktan sonra Karatay Belediyesi zabıta ekipleri gelip hem hizmet amaçlı yapılan odayı yıkacaklarını söylediler. Ayrıca ceza keseceklerini söylediler. Daha sonra 4 561,36 TL para cezası kestiler. Yapılan bu oda tamamen mahalle sakinlerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yapılmıştır. Resmi prosedüre uygun olarak işlemleri yapılmış tabelası asılmış ve resmi olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan bu hizmet yerinin yıkılmasını mahalleli olarak istemiyoruz." dedi.
 
Açılış programına mahallelinin yoğun katılımı oldu. Program, Molla Ubeydullah Musillioğulları Hocanın okuduğu duanın ardından Grup Kervanın okuduğu ilahi ve yapılan ikramların ardından sona erdi.
 
M. Sait Adiyaman - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir