• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Bu terör saldırısı ülkemizi Suriyeleştirme amacıyla yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindekilerle birlikte Bingöl`e geldi. Bingöl Havalimanı`nda Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve partililerce karşılanan Yılmaz, Genç Caddesi'nde devam eden darbe karşıtı gösterilere katıldı.

Bingöl`deki saldırı

Dünkü saldırıda 6 polisin hayatını kaybettiği olaya değinen Yılmaz, saldırıyı kınadı. Yılmaz,“ Saldırıda 6 polisimiz şehit oldu, 4 polisimizde yaralandı. Bu saldırı, aslında bütün Bingöl`e, hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, bizim geleceğimizi, bizim çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini yapanlar, bu insanlık dışı saldırı yapanlar, bizi çökertmeye çalışıyorlar, moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar. Bunların kime hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Bunların hepsi birer maşadır, birer araçtır. Bu ülkeye, bu topraklarda yaşayan hiç kimseye hizmet etmiyor bunlar. Tam aksine bu toprakların gelişmesini istemeyen, kardeşliğini istemeyen, huzurunu istemeyenlere hizmet ediyorlar.” dedi.

Yılmaz FETÖ`nün darbe girişimi ilişkin şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz gününde ciddi bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bu terör saldırısı, ülkemizin Suriyeleştirme amacıyla yapıldı. Kaos çıkarmak için yaptılar, bu ülkenin, bu milletin değerlerine saldırdılar. Bu millete düşman olduklarının en açık göstergeleri saldırdıkları yerlerdir. Cumhurbaşkanımıza suikast yapmaya çalıştılar, vatandaştan topladığımız vergilerle maaşını ödediğimiz o üniforma giymiş teröristler, bu ülkenin halkın seçtiği cumhurbaşkanına suikast yapmaya çalıştılar. Külliyesini bombalar attılar, diğer taraftan düşman ordularının bile yapmadığını yaptılar Türkiye Büyük Millet Meclisi`ni savaş uçaklarıyla bombaladılar.”

Halka silah doğrultup kendi halkına silah çekmiş insanlara karşı ne gerekirse yapacaklarını söyleyen Yılmaz, “Bir hukuk devletiyiz elbette ve hukuk devleti içerisinde gerekli tüm yargılamalar yapılacak ve en ağır şekilde bunlar cezalarını çekeceklerdir. Diğer taraftan bir daha hiç kimsenin böyle bir şeye kalkışmaması için bir daha hiç kimsenin bu milletin karşısına dikilip darbe yapmaması, milletin şerefiyle haysiyetiyle oynamaması için atılması gereken adımları, yapılması gereken reformları da birer birer hayata geçiriyoruz.” diye konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir