• DOLAR 34.224
  • EURO 37.066
  • ALTIN 3010.429
  • ...
Ceyhan Polisinden Esnafı Hedef Yapacak Uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ceyhan İlçesi Yarsuvat Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı üzerinde televizyon tamir dükkânı bulunan Zülfü Şahin isimli esnaf, işyerine gelen polislerin kendisinden, işyerine güvenlik kamera sistemi taktırmasını istediğini aksi takdirde kendisine iki bin TL para cezası kesileceği şeklinde uyarıldığını söyledi.
 
İşyerinin bulunduğu caddenin sokak gösterilerin en yoğun olduğu güzergâhta olduğunu belirten Şahin, bu cadde üzerinde kamera takılı işyerlerinin devlet muhbiri olarak görüldüğünü bundan dolayı birçok işyerinin sokak gösterilerinde hedef olmamak için taktırmadığını söyledi. Dükkânının daha önce taşlı ve molotoflu saldırıya uğradığını belirten Şahin, kamera sistemi taktırması durumunda ise sürekli saldırıya uğrama riskiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

İşyerine gelen polislerin, kamera sistemi takılması yönünde Adana Valiliği`nin talimatı olduğu söylediklerini belirten Şahin; "Bu cadde üzerinde sokak eylemleri yapılıyor, ateşler yakılıyor. Bu eylemlerin sonrasında yürüyüşler düzenleniyor. Buradan geçerlerken de dükkânlarımızı hedef alıyorlar, taşlıyorlar. Geçmişte de birçok sefer dükkânımız taşlanmıştı" dedi.

Üstelik kamera sistemini kuracak maddi imkânının da bulunmadığını belirten Şahin; "Biz tamircilikle geçinen esnafız. Sene sonunda kiramızı bile zorla çıkartıyoruz. Kira parasını bile ödeyecek durumda değilken bizden böyle bir talepte bulunulması bizi zor duruma soktu. İstedikleri kamera sistemi baya maliyetli. İşyeri ve dışını görecek şekilde iki kamera istiyorlar. Bu kameraların 7 gün 24 saat açık ve karanlıkta dahi yüz-simaları seçebilecek özellikte olmasını şart koşuyorlar. Bizim bu kamera sistemini taktırmamız zaten imkânsız. Şunu da belirtmek isterim ki bulunduğumuz cadde üzerinde o kadar maddi imkânları iyi durumda olan fakat kendilerine gidilmediğini duyduğumuz işyerleri var. Zaten imkânı olsa da taktırmayacaklarını söylüyorlar" dedi.

Görevli polise maddi imkânlarının bu sistemi kurmaya yetmeyeceğini belirttiğini ancak derdini bir türlü anlatamadığını belirten Şahin; "Bana gelen görevli polislere imkânım yok taktıramam dedim. Onlar ise `bu valiliğin emriyle yapılan bir iştir` diyerek bana tebligat evrakı ile kalem uzattılar. Bu kâğıtta kurmamı istedikleri kamera sistemi hakkında teknik bilgiler vardı, bunun zorunlu olduğunu söyleyerek bana imzalattılar."dedi.

Emniyet birimlerinin cadde üzerinde birçok işyerine gittikleri ancak hiç kimsenin kamera takmaya yanaşmadığını belirten Şahin; "Eğer kimse kamera taktırmazken biz burada kamera taktırırsak, bulunduğumuz mahallede bize farklı gözle bakılacak."dedi.
 
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir