• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Darbe bundan sonra bu halka sökmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine Bingöl`de halkın her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Meydanlarda nöbete devam eden vatandaşlar,  halkın darbelere izin vermeyeceğini ifade ettiler.

ABD ve dış güçlerin desteğiyle gerçekleşen darbe girişimine tepki gösteren Bingöllüler İLKHA mikrofonlarına konuşarak, halkın iradesine yapılan bu darbe kalkışmasını lanetlediklerini belirttiler.

“Darbe bir devlet ve bir millet için intihar demektir”

Meydanlarda ABD destekli darbe girişimine sert tepki gösteren Şair Hacı  Gürhan,  “Darbeden daha kötü bir şey var mıdır? Darbe bir devlet ve bir millet için intihar demektir,  cinnet demektir. Ben daha önceki darbeleri de gördüm. 12 Eylül 1980 darbesine şahit oldum. 12 Eylül darbesi kötüydü ama bu daha kötüdür.  O zaman ilk etapta o kadar insan vurulmadı.  Daha sonra insanları haksızca yargıya götürüp yargılayıp astılar. O zaman da büyük haksızlıklar yapıldı.” diye belirtti.

“Herkes bu FETÖ`nün gözyaşlarına kandı”

Gürhan, “Şimdi de herkes gördü sokaklarda uçak ve helikopterlerden insanlara ateş açtılar, insanımızı öldürdüler. Bu ne biçim bir zihniyettir, bu FETÖ denen adamı herkes din adamı olarak biliyordu. Eskiden ağlıyordu demek ki numara yapıyordu. Hepimiz ona kandık, devlette ona kandı. Meğerse herkesin bir iç dünyası varmış tabi her göz o iç dünyayı görmüyor. Ondan sonra bu FETÖ denen adam kalktı bu bölgede ve mazlumların umudu tek ayakta kalan ülkemizi yıkmaya kalkıştı. Türkiye Müslümanlar için bir ışık ve güvencedir.” dedi.

“Darbe bundan sonra bu halka sökmez”

“Bu günkü halk, o eski hal değil artık herkes aklını başına alsın.” diyen Gürhan, bak şimdi bu darbe girişinde bulunanlar rezil oldular, daha da rezil olacaklar, çoluk çocuğu hepsi orta da kaldı. Herkes aklını başına alsın darbe bundan sonra bu halka sökmez.” ifadelerini kullandı.

“Darbeler beraberinde birçok mahrumiyeti getiriyor”

Birçok darbeye şahit olduğunu söyleyen Yaşlı Mahmut Bircan, “Kenan Evren darbesinde çok sıkıntı yaşadık. Namaz kılmamızı engelliyordu. Kıtlık yaşadık. Bir şeyi almak için uzun kuyruklarda sıra bekliyorduk. Un, şeker, yağ ve birçok gıda çeşidini bulamıyorduk.  Darbeler beraberinde birçok mahrumiyeti getiriyor. Darbecilerin amacı vatanımızı parçalamayıp huzursuzluk çıkarmaktır. Allah Müslümanların yardımcısı olsun ve darbecileri amacına ulaştırmasın. ”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir