• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Anı defterine, darbe girişimine karşı duygularını yazıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri, Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci ve çocuğuyla her kesimden insanın toplandığı gösteride yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimini lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önleminin aldığı alana, girişlerde üst araması yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgi, marş ve kasideler seslendirildi.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, FETO’ya idam!’ sloganları attılar. Alanın yanında bulunan bir apartmana lazer ile Türkiye haritasını simgeleyen alanın içine yazılan ‘Selahattin Eyyubi’nin torunları seninle’ sloganı dikkat çekti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda yapılan konuşmalarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

Darbelerin hiç kimseye bir şey kazandırmadığı ifade edilen konuşmalarda, 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtüldüğüne işaret edildi. Darbe karşıtı gösterinin yapıldığı meydana kurulan stantta halk anı defterine darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek olan anı defterine, darbe girişimine karşı tepkilerini yazıya dökerek, meydanlardan ayrılamayacaklarını belirttiler.

Anı defteri standında görevli olan Elif Yavuzkılıç, halkın anı defterlerine duygularını dökerek darbeye karşı tutumunu sergilediğini söyledi.

Her kesimden insanların kampanyalarına destek verdiğini ifade eden Yavuzkılıç, “Biz bu kampanyaya bu şekilde rağbet olacağını tahmin edemiyorduk. Standımızda bulundurulan defterlere halk duygu ve düşüncelerini ekliyor. Bu defterlerde bu kadar güzel ve anlamlı notların yazılacağını tahmin edemiyorduk. Halkın duygu ve düşüncelerini aktardığı bu defterler hazırlanıp Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Ardından defterlerdeki notlar 15 Temmuz şehitleri anısına sergilenecek. Çok anlamlı bir kampanya. Kampanyamız okuma yazma bilmeyenlerden de destek görüyor. Bir keresinde bir yaşlı amca okuma yazması olmadığı halde bizim aracılığımızla duygularını deftere döktü. Bu durum bu samimiyet bizi sevindirdi. İlk günden itibaren kampanyaya katılım yüksek. Her geçen gün katılım artıyor. Bu şahsi bir mesele değil, İslam, iman, vatan ve namus meseledir.” dedi. (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel – İLKHA) 

































Bu haberler de ilginizi çekebilir