• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"ABD, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmek zorunda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli FETÖ/PDY darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz tarihinden bu yana meydanlarda düzenlenen darbe karşıtı programlara 7’den 70’e iştirak edenGaziantep halkı, darbecilere büyük bir tepki gösteriyor.

Valiliğin yanında bulunan meydanda akşam namazı sonrası başlayan gösterilere katılan vatandaşlara siyasiler de katılarak halka destek veriyor.

Darbe karşıtı nöbeti sürdüren Gazianteplilere seslenen AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensuplarının bir  darbe girişimine değil, bir işgal girişimine kalkıştığını vurguladı.

Gülen, başka bir ülkeye kaçarsa, bunun sorumlusu ABD’dir

Fethullah Gülen, ABD’den başka bir ülkeye kaçarsa, bunun sorumlusunun ABD’nin olacağını söyleyen Gül, “Bütün mahkeme tutanakları ortada, bütün yapılanlar ve yaşattıkları ortadadır. Eğer o FETÖ terör örgütünün başı ABD'den başka bir ülkeye kaçarsa, bunun sorumlusu göz yuman ABD'dir. Sakın Türkiye ile stratejik işbirliğimizi, yaptığımızı her zaman söylediğimiz bu ilişkiye halel getirmeyin ve bu ilişkiyi zedelemeyin. Derhal FETÖ terör örgütünün başını Türkiye'deki bağımsız ve tarafsız yargıya teslim edin. Bunu beklemek aziz milletin en tabii hakkıdır. Umuyorum ki bu konuda Türkiye halkının bu talebi yerine gelecektir.”dedi.

Almanya'daki Türk vatandaşlara telekonferansla bağlanmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a izin verilmemesine de sert tepki gösteren Gül, “Almanya'da da Türk vatandaşlarımız bir miting yaptılar. Darbeye karşı durdular. Cumhurbaşkanımız da oraya telekonferansla bağlanacaktı, bir mahkeme onu durdurdu. Neden kendi vatandaşlarına hitap etmek isteyen Cumhurbaşkanını engelliyorsunuz? Onların bilmediği bir şey var. Ne kadar engellerseniz engelleyin, bu milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağı telekonferansla değil, gönül bağıyla bağlıdır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir