• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Şeyh Abdulkadir Geylani`nin Vasiyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber

Oğlu Abdurrezzâk’a şöyle vasiyet eyledi:

Ey oğlum! Allah-u Tealâ bize ve sana ve bütün Müslümanlara tevfik, başarı ve muvaffakiyet ihsân eylesin! Sana Allah’tan korkmanı ve O’na tâat üzere olmanı, dinimizin emir ve yasaklarına riayet etmeni ve hududunu gözetmeni vasiyet ederim.
Ey oğlum! Allah bize, sana ve Müslümanlara tevfik versin! Bizim bu yolumuz, Kitap ve Sünnet üzere bina edilmiştir.
Ey oğlum! Kalbin selâmeti, el açıklığı, cömertlik, cefâ ve ezâya katlanmak ve din kardeşlerinin kusurlarını affetmek üzere kurulmuştur.

Ey oğlum! Sana vasiyet ederim! Allah adamlarıyla beraber ol. Meşâyıha, tasavvuf büyüklerine hürmeti gözet! Din kardeşlerinle iyi geçin! Küçük ve büyüklere nasihat üzere ol. Dinden başka şey için kimseye düşmanlık etme!
Ey oğlum! Allah bize ve sana tevfik versin! Fakirliğin hakikati, senin gibi olana muhtaç olmaman, zenginliğin hakikati ise, senin gibi olandan bir şey istememendir.

Ey oğlum! Zenginlerle sohbetin, görüşmen izzet ile, onlara değer vermeyerek; fakirlerle görüşmen ise, kendine değer vermeyerek olsun.
Ey oğlum! İhlâs üzere ol! İhlâs, insanların görmesini hatıra getirmeyip, Yaradan’ın dâimâ gördüğünü unutmamaktır. Sebeplerde Allah’a dil uzatma. Her hâlde Allah’tan gelene râzı ve sükûn üzere ol.

Ey oğlum! Allah adamlarının huzurunda şu üç sıfat üzere bulun: Alçak gönüllülük, iyi geçinmek ve kötülüklerden arınmış bir kalb.

Ey oğlum! Hakiki yaşamak, nefsini öldürmenle, nefsinin arzularını, haram ve zararlı isteklerini yerine getirmemenle olur.”

“Müferridler (Allah’ı Çok Zikredenler) Yarışı Kazandılar”

- Hz. Peygamber bir gün sahabeleriyle birlikte Mekke’ye gidiyorlardı. Cümdan Dağı’nın yanından geçerken Hz. Peygamber
“Yanından geçmekte olduğunuz şu dağ Cümdan Dağı’dır. Müferridler yarışı kazandılar” buyurdular. Sahabelerin
“Ey Allah’ın Rasûlü! Müferridler kimlerdir?” diye sormaları üzerine de

“Allah’ı çokça zikredenlerdir” buyurdular.

Başka bir rivayette;
“Ey Allah’ın Rasûlü! Müferridler kimlerdir?” sorusuna şöyle cevap verdiler:

“Başlarına ne gelirse gelsin aldırmayacak kadar Allah’ın zikrine dalanlardır. Zikir onların ağır yüklerini omuzlarından indirir. Böylece bu kişiler kıyamet gününde Allah Teâlâ’nın huzuruna hafif bir yükle gelirler.” (Hayatu’s-Sahabe)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir