• DOLAR 34.252
  • EURO 37.123
  • ALTIN 3012.591
  • ...
Bakanlar Kurulu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakanlar Kurulu`nun gündemindeyse İntibak Yasası ve zam almamış olan memurların zam konusu var. Bakanlar Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina`da toplandı. Başbakanlık Merkez Bina`daki bir görüntü ise gazetecilerin dikkatinden kaçmadı. Hayatını kaybeden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Başbakanlık Merkez Bina`daki Türk Bayrakları yarıya indirilmiş durumda.
 
İç ve dış meselelerin ele alınacağı Bakanlar Kurulu`nun en önemli gündem maddesini ise İntibak Yasası oluşturuyor. Yaklaşık 2 milyon 743 bin SSK emeklisinin merakla beklediği İntibak Yasası taslağına bugünkü Bakanlar Kurulu`nda son şeklinin verilmesi bekleniyor. Buna göre emekli maaşlarına yapılacak en düşük artışın 30-80 TL, en düşük en yüksek artışın ise 260 TL civarında olması planlanıyor. Zam alamamış memurların zam konusununda görüşülmesi beklenen Bakanlar Kurulu`nda, ayrıca Uludere`de yaşanan operasyon kazasının ardından yaşanan gelişmeler ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına verilecek olan tazminatın da bugün netleştirilmesi tahmin ediliyor.
 
İran-Irak-Suriye üçgeninde yaşanan gelişmelerin de gündeme alınacağı Bakanlar Kurulu`nda ayrıca Fransa`da 23 Ocak`ta senato gündemine gelmesi beklenen sözde soykırımı inkar yasasına yönelik atılacak yeni adımlar da değerlendirilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir