• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Nusaybin esnafından HDP heyetine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından HDP milletvekilleri ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ilçeye gelerek esnafını ziyaret etti.

Çarşı esnafını ziyareti sırasında esnaf ve vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, yoğun tepkiler üzerine bölgeden hızla uzaklaştığı görüldü.

Ziyaret esnasında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e tepki gösteren esnaf, “Bizi dinlesinler. Hakkımızı istiyoruz. Bizi muhacir yaptınız. Bizi perişan ettiniz. Bizi rezil ettiniz. Bu şekilde biz Kürtlük istemiyoruz." dedi.

Başka bir esnaf ise “Mağduriyet göz önündedir. Hiç kimsenin kimseye bir şey anlatmasına gerek yok. Allah hakkımızı bırakmasın.” diye konuştu.

Lozan Caddesi üzerinde Ahmet Türk ve beraberindeki heyete tepki gösteren bir kadın da şunları söyledi; “Ben altı aydır Batman'daydım. Belediye bana bir iğne bile yardım vermedi. Bizim için hiç bir şey yapmadınız. Bizi kapı önlerinde bıraktınız. Hepiniz koltuklarınızda oturuyorsunuz.”

Tepkiler üzerine Türk ve beraberindeki heyetin ilçeden hızla ayrıldığı görüldü. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)

 




 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir