• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sırtından vurulan askerin ailesi adalet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bundan 22 yıl önce teskeresine 2 gün kala firar etmeye kalktığı iddia edilerek Suriye sınırında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı asker Nihat Özcan`nın yakınları, katilin bir üsteğmen olduğunu ve bunu elde edilen raporlarla yetkili makamlara sunmalarına rağmen cinayetin bilinçli olarak aydınlatılmadığını söylediler.

Yıllardır olayın aydınlatılması için hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Nihat Özcan'ın kardeşi Şeyhmus Özcan, konuyla ilgili olarak İLKHA`ya konuştu. Ağabeyi Nihat`ın katilinin belli olduğunu ve buna rağmen hiçbir somut adım atılmadan cinayetin üstünün kapatıldığını ifade eden Şeyhmus Özcan, adalet istediklerini dile getirdi.

Ağabeyinin terhisine 2 gün kaldığını ve firar etmesi için hiçbir nedeninin olmadığını söyleyen Özcan, ağabeyinin TSK içerisindeki bir üsteğmen tarafından bilerek katledildiğini iddia etti. Ağabeyinin dindar bir kişiliğinin olduğunu ve herkes tarafından sevilen biri olduğunu dile getiren Özcan, ağabeyinin, komutanı tarafından öldürüldüğünü ve bu öldürme hadisesinin de üstünün örtülerek bir firar senaryosu hazırlandığını ileri sürdü.

“Katilin yargılanmasını istiyoruz”

Özcan, “22 yıl önce ağabeyimi Suriye sınırında öldürdüler ve ölüsüne bile ‘firar etti` süsü verdiler. 22 yıldır ne kadar yetkili varsa yazılı, sözlü bildirdiğim halde hiçbiri ciddi anlamda ilgilenmedi. Nihat`ın katilinin yargılanmasını istiyoruz. Yıllardır söylüyoruz, TSK içinde vatan haini komutanlar var. Kendi askerini öldürüp, ölüsüne bile acımadan iftira atanlar var. Nihat`ın katilinden daha gaddar komutanlar var. Bugün bu komutanlar darbe girişiminde bulundular, yarın Allah bilir ne yaparlar. Bunların önlemi yıllar önce alınmış olsaydı, Nihat`ın katilleri yargılanıp cezalandırılsaydı, bugün hiçbir vatan haini komutan darbe teşebbüsüne kalkışamazdı.” diye konuştu.

“Benimle görüşmeyen bir savcı nasıl etkin bir soruşturma yapabilir ki”

Cinayet dosyasına bakan savcının tavrını da eleştiren Özcan, “Türk Ceza Kanunu 66. maddesi e. fıkrasında diyor ki; bir olay yurtdışında işlenmişse bu olay zaman aşımına uğrayamaz. Bizim askeri savcı 20 yılda bu olayı zaman aşımına koydu. Soruşturmayı yapan savcının kapısına gittim, 4 saat bekledim, yalvardım ama benimle görüşmedi. Benimle görüşmeyen bir savcı nasıl etkin bir soruşturma yapabilir ki?” diye sordu.

‘Senin gücün bize yetmez`

Özcan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bir asker babama anlattı ve dedi ki; komutanı ağabeyimi 6 kez bayıltana kadar vurmuş ‘namazı bırakmazsan seni öldüreceğim` demiş. Teskere günü ağabeyimi öldürüp, ölüsüne firar süsü verdiler. Biz bu acıyı çektik, başkaları çekmesin diye yıllarca çalmadığımız kapı kalmadı. Hiçbir yetkili bizimle ciddi anlamda ilgilenmedi. Komutanı ağabeyimden gıcık aldığı için onu öldürdü. Ağabeyim öldürüldüğü gece abdestli ve Kur`an-ı Kerim okuyormuş. Arkadaşları ağabeyimin kesinlikle abdestsiz gezmediğini söylüyorlardı. Bütün bunlar bilinmesine rağmen sorumlular hakkında etkin bir soruşturma yapılmadı. Olayla ilgisi bulunan ‘Albay`a gittim ve bana; ‘Bugün de olsa Nihat`ı sabaha kadar işkenceye alır, lime lime doğrar ve kafasına sıkar, bir yere atardım, senin gücün yetmez bize.` dedi. Biz bu katillerin yargılanmasını istiyoruz. Hiçbir yetkili bu askere sahip çıkmadı.”

Hatay'ın Hassa Gökhan Sınır Karakolu'nda 22 yıl önce askerlik yapan Batmanlı piyade er Nihat Özcan, tezkeresine 2 gün kala firar ettiği iddia edilerek sırtından vurulmuştu. Mezar taşına şehit yazan ailesi bu cinayetin yıllardır etkin bir şekilde soruşturulmamasına tepki göstererek adaletin tecelli edeceği günü bekliyor. (M. Fatih Akgül - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir