• DOLAR 34.238
  • EURO 37.014
  • ALTIN 3024.447
  • ...
Yağmur Osmaniye`de Su Baskınlarına Sebep Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kentin Fakıuşağı Mahallesindeki TOKİ evlerinde, özellikle zemin katta oturanların evlerini su bastı.

Çok sayıda araç, yükselen su seviyesi nedeniyle yolda kalırken, vatandaşların yardımına polis ekipleri yetişti.

Yağışların mevsim normalinin üzerinde olduğunu kaydeden Meteoroloji İl Müdürü Sıddık Şen, son 24 saat içerisinde il merkezinde metrekareye 49.6 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Yağışların salı günü öğleden sonraya kadar aralıklarla sağanak şekilde süreceğini belirten Şen, Kadirli ilçesinde metrekareye 48.8, Bahçe ilçesinde ise 65 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Öte yandan dün geceden bu yana 2 yatılı okul, bir ilköğretim okulunun bodrum katı ve Cebelibereket Kültür Merkezi ile çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Dere yatağına dönen yollarda kalan araçlar ise polis, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

TOKİ evlerinde yöneticilik yapan Muzaffer Ebre bu güne kadar birçok kez girişimde bulunduklarını fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Ebre,“Daha önce Devlet Su İşlerinden yetkililer gelerek ellerindeki projeleri göstererek yapılması planlanan dereyi TOKİ’ye kadar getireceklerini söylediler. Fakat buradan Karaçay yatağına nasıl indirileceği konusunda çalışma yapılmadı. Belediye başkanı ile görüşerek yağmur sularının Karaçay’a kadar indirilmesi için bir proje hazırlanmasını istedik. Fakat bu güne kadar hiçbir çalışma yapılamadı,” diyerek tepkisini dile getirdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir