• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Özhaseki: 30 bin civarında konut yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da yürütülen "inşa ve ihya" çalışmaları kapsamında 30 bin konutun inşa edileceğini açıkladı.

4 ilde 7 merkez üzerinde çalışmalar sürerken, güvenliğin sağlandığı bölgelerde öncelikle hasar tespit çalışmaları yürütülüyor. Ardından enkazın kaldırılması çalışması başlıyor, sonra 'riskli alan' ilan ediyor ve rezerv alan oluşturuluyor.

Çalışmaların ardından mağdurlarla görüşmelerin başladığını aktararak Özhaseki, vatandaşın oturduğu ev az hasarlı ise bu zararın parasının ödeneceğini, evin ağır hasarlı, oturulamayacak durumda olması halinde ise yeni evlerin verileceğini söyledi.

TOKİ ile anlaşmaların hayata geçirildiğini ve çok hızlı bir şekilde konutların yapıldığını ifade eden Özhaseki, "Bir kısmında da bizler başladık konut yapımına. Vatandaşların ne istediğini tespit ediyoruz, onların anlaşmalarını yapıyoruz. Anlaşma yaptığımız insanlara da kira yardımında bulunmaya başladık. Gelip 'Teröristler zamanında burada çatışmışlardı, ev de ağır hasarlı olduğu için siz yıktınız. Yerine ev verin. Ben şu kadar ev istiyorum' diyerek bizimle anlaşan herkese kira yardımına da devam ediyoruz." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çalışmaların hızla sürdüğünü dile getiren Özhaseki, "30 bin civarında konut yapacağız. Bunda da vatandaşlarla haliyle anlaşacağız. Belki de bazı vatandaşların evi bizim verdiğimizden daha büyüktür, fazla para alacak üstüne. Bir kısmını da uzun vadeli olarak basit taksitlerle borçlandıracağız. O şekilde devam edecek." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir