• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elibüyük: Bu halk artık darbe korkusuyla yaşamak istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elibüyük: Bu halk artık darbe korkusuyla yaşamak istemiyor

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Bağcılar Meydanında devam eden protesto mitinginde konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yaşanan darbe girişiminin bir bütün olarak halkın fedakârlığı ve gayretiyle bertaraf edildiğini belirterek ortaya konulan çabanın değerli olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin  yaşandığı geceye değinen Elibüyük, bu güne kadar bir kesimin Laiklik, vatan ve bayrak söylemiyle yaptıkları darbe girişimlerini meşru göstermeye çalışırken, yaşanan bu darbenin mimarlarının da insanların dini duygularını suiistimal ederek halkı derdest etme yoluna gittiklerini söyledi.

Aslı itibariyle her iki bakış açısının da sakat bir anlayış olduğunu ve her ikisinin de bu halkı temsil etmediğini söyleyen Elibüyük, halkın artık iradesine sahip çıktığını ve bu tür girişimlere artık prim vermediğini söyledi.

“İnsanların gözlerinde zerre kadar tedirginlik ve korku yoktu”

Darbenin yaşandığı gece HÜDA PAR olarak bütün teşkilatları ile ilk andan itibaren cadde ve sokaklara indiklerini belirten Elibüyük, “Biz de bütün kardeşlerimizle o akşam alana koştuk ve ben o gün bir arkadaşımı kaybettim. Allah şahittir; biz o akşam orada şunu gördük; Ölümü ölümsüzleştiren, tankların önüne yatarak bu alçakça girişimi durdurmaya çalışan insanların gözlerinde zerre kadar tedirginlik ve korku yoktu.” dedi.

“Artık darbe korkusuyla yaşamak istemiyoruz”

Başta cumhurbaşkanı olmak üzere hükümete, meclisteki ve meclis dışındaki siyasi partilere büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Elibüyük, “Zira artık darbe korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Bu halk artık darbe korkusuyla yaşamak istemiyor. Onun için yeni bir anayasa ihtiyacımız olduğu aşikârdır. Bu millet üzerine düşeni yaptı.  Şimdi sıra bizlerde yani, siyasi partilerde. Ülkenin yönetiminde olan hükumetinden, meclis içindeki partilere ve meclis dışı partilere varana kadar herkese büyük sorumluluk düşüyor. Evet, yeni bir anaysa haktır. Yapılacak olan bu yeni anayasada darbecilere en ağır cezalar verilmeli, böylesi bir girişimin önü alınmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

“Hakikatin idamesi hususunda bu birliktelik çok kıymetli”

Farklı dünya görüşü, mezhep, meşrep ve düşünceden her kesimin o gün zulme karşı adeta bir yumruk halinde bir ve beraber olarak meydanlara çıktığını belirten Elibüyük, hakikatin idamesi hususunda bu birlikteliğin çok kıymetli olduğunu ve bundan sonra da devam etmesi gerektiğini belirtti.

Elibüyük, “İnşallah, tehlike geçene kadar meydanlardan çekilmek yok ve direnişe devam ediyoruz. Bu ihanete karşı durmak için, tehlike bertaraf olana kadar meydanlardan çekilmek yok. Sözlerimi bitirirken 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir