• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vanlılar, Kar Altında Konteyner Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İlde kurulması planlanan 21 konteyner kentten ise henüz 8`i tamamlandı. Çadırlarda ölüm kalım savaşı veren vatandaşlar, bir an önce güvenli konutlara geçmenin özlemini duyarken konteyner kentlerin kurulacağı bazı alanlarda ise altyapı çalışmaları sürüyor.
 
23 Ekim ve 9 Kasım`da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kurulması planlanan konteyner kentler, açıklanan süreler içinde bitirilemedi.
 
Van`da kurulacak yeni kentler için 9 bin konteynerin şehre ulaştığı, 4 bin civarında konteynerin ise geleceği ifade edildi. Kurulan konteynerlerde ise çoğu öğretmenlerden oluşan 3 bin 500`ü kamu personeli 10 bin civarında kişinin yaşadığı belirtildi. Van`ın 6 ayrı mahallesinde bin 978 konteyner kent kurma ihalesi alan Özkar İnşaat AŞ yetkilileri, geçici yaşam alanları için verilen sürenin bir ay olduğunu kaydetti.
 
Yetkililer, 26 iş makinesi ve 87 personelle çalışmaları sürdürdüklerini, İpekyolu Caddesi üzerinde altyapı çalışmalarına başladıkları 419 hanelik Selçuklu konteyner kent çalışmalarının teslim tarihinin ise 9 Şubat olduğunu ifade etti. Diğer yandan il merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Soğuk havada günlük işlerini yapmaya çalışan depremzedeler, kışı çadırda nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor.
 
Kimisi ortak kullanım alanından çadırına su taşırken kimi de çadırının önünde kar yağışı altında bulaşık yıkamaya çalışıyor. Bazısı ise çadırlarının üzerinde biriken karları fırçalarla temizliyor.
Zaman
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir