• DOLAR 32.205
  • EURO 35.07
  • ALTIN 2422.33
  • ...
Gaziantep`te bir hafta içinde bin 42 kamu personeli açığa alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Paralel Yapı ile bağlantılı olduğu belirtilen bin 42 kamu personeli daha açığa alınırken, 23 özel eğitim kurumu da kayyuma devredildi. Paralel Yapıya mensup  olduğu belirtilen bir din görevlisi de tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimiyle ilgili kamuda görev yapan personele yönelik soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamda kentte Paralel Yapı ile bağlantılı olduğu belirtilen bin 42 kamu personeli daha açığa alınırken, 23 özel eğitim kurumu da kayyuma devredildi. Paralel Yapı mensubu olduğu belirtilen  din görevlisi M.B., çıkarıldığı mahkemece  tutuklandı.

Bin 42 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırıldı

Valilikten yapılan açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan 14 maarif müfettişi, 2 şube müdürü, 1 ilçe müdürü, 43 okul yöneticisi, 975 öğretmen ve 7 personel olmak üzere toplam bin 42 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılmıştır. “denildi.

23 özel eğitim kurum kayyuma devredildi

Paralel Yapı ile bağlantılı olduğu belirtilen 23 özel eğitim kurumunun da kayyuma devredildiği belirtilen açıklamanın devamında  , şu ifadelere yer verildi:

“FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin 15.07.2016 tarihinde başlattıkları hain darbe teşebbüsü nedeniyle, ilimizde bu yapıyla ilişkili olduğu tespit edilen özel öğretim kurumlarına yönelik operasyonlar devam etmektedir. Bu kapsamda 15 okul, 7 yurt, 1 KPSS Kursu olmak üzere toplam 23 özel öğretim kurumunun bir kısmı kayyuma devredilmiş, bir kısmı da kapatılmıştır. İlimizde bu yapıyla bağlantısı tespit edilen herhangi bir özel öğretim kurumu kalmamıştır.”

Bir din görevlisi tutuklandı

Paralel Yapı mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan din görevlisi M.B.`nin de tutuklandığı belirtilen açıklamanın sonunda  şu ifadelere yer verildi:

 “İlimizdeki bir camide din görevlisi olarak görev yapan FETÖ/PDY Terör örgütü mensubu M.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Örgüt mensubu şahsın kendisini darbe karşıtıymış gibi göstererek kamufle etmeye çalıştığı ,yapılan üst aramasında ise örgüt mensuplarının kendilerini kamufle etmede kullandıkları talimat, ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise örgüte ait çok sayıda evrak ele geçirilmiştir. Adı geçen şüpheli şahıs çıkarıldığı Adli makamlarca tutuklanmıştır.”  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir