• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Gemiyi İlk Önce Kaptan Terk Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya`nın batısında Toskana bölgesi kıyıları açığında Giglio adası deniz feneri yakınında 4 bin 200 yolcunun bulunduğu "Costa Concordia" yolcu gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen kazada 6 yolcunun öldüğü, 15 yolcunun yaralandığı, 69 yolcunun halen kayıp olduğunu bildirildi.

Yolcu gemisi önceki akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmış, İtalya`nın kuzeybatısında Savona kentine doğru yol almaktayken karaya oturmuştu.

Kazanın ardından kurtarılan 9 Türk yolcudan 7`si kaza tazminatı ve diğer ayrıntılar belli olana kadar ülkede kalmaya karar verdi.

Türk kazazedelerin Ajlan Barut, Reyhan Dinç, Sırrı Tayfun Bora ile eşi Deniz Bora, Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik, Egemen Filiz ile annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz olduğu öğrenildi. Gemiden tahliye edilen yolcular ilk olarak Monte Argantario kasabasının Porto Santa Stefano limanına getirildi. Acil müdahaleye ihtiyacı olanlar ambülanslarla hastaneye sevk edildi.

3 Mürettebatın Cesedi Bulundu
Yaşamını yitirenlerden 2 Fransız yolcu ile bir Perulu mürettebatın cesedi bulundu. Dalgıçlar, kayıp olan 69 kişinin bulunması için geminin su altında kalan kısmını aramaya devam ediyor.

Kaptan Gözaltına Alındı
İtalya`nın batısında Giglio Adası yakınlarında karaya oturan ``Costa Concordia`` adlı yolcu gemisinin kaptanı gözaltına alındı.

İtalyan basını, kaptan Francisco Schettino`nun kazara adam öldürmek, yolcular hala içerdeyken gemiyi terk etmek ve geminin kaza yapmasına neden olmakla suçlandığını yazdı.

İtalyan haber ajansı ANSA ise Grosseto`daki bir hapishaneye gönderilen Schettino`nun, yargıcın hakkında bir karara varacağı gelecek haftaya kadar gözaltında kalacağını duyurdu.

İtalya`nın batısındaki Giglio adası açıklarında karaya oturan yolcu gemisinden kurtulan 9 Türkiyeli`den 4`ü Roma`ya döndü.

Türkiyeli yolcular Egemen Mustafa Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz`in uçak biletlerindeki ufak pürüzleri giderdikleri ve yurda dönüş yapacakları öğrenilirken, Sırrı Tayfun Bora ve eşi Deniz Bora ile Mustafa Recep Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik`in birkaç gün daha Roma`da kalabilecekleri ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir