• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Denizli'de Paralel Yapı yurtlarına baskın: 6 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli’nin Kale ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı Kale Sulh Ceza Hakimliğinin Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik  yürüttüğü soruşturma  kapsamında yapılan operasyonda 6 kişi göz altına alındı.

Dün gelen bir ihbarda bir Paralel Yapıya ait bir öğrenci yurdunun kazanında, Fethullah Gülen’in kitaplarının yakıldığı ihbarı üzerine  Cevherpaşa Erkek Öğrenci Yurduna operasyon düzenlendi. Operasyonda, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet laptop, 4 adet flash disk ve 1 adet cep telefonuna el konuldu.  Yapılan aramada ayrıca, kalorifer kazanında yakılmış olduğu tespit edilen kağıtlar ile kitap parçalarının yanı sıra, 1 adet yanık cep telefonu, 1 adet yanmış flash diske, 1 adet bilgisayar remi, 1 adet ses kayıt cihazı ve Fethullah Gülen’in yazdığı 3 tane kitap ele geçirildi.

Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdunda yapılan aramada ise 6 bilgisayar kasası , 1 adet ses kayıt cihazı ve 1 adet cep telefonuna el konuldu. Aramalarda askeri kamuflaj elbisesinin bulunması ise dikkat çekti.

Erkek öğrenci yurdunda yapılan arama sonrasında, Yurt Müdürü İ.A., M.N.A., Kız Öğrenci Yurdunda yapılan arama sonrasında ise, A.E., H.E., M.K., A.D, olmak üzere 6 kişi, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” suçlarından göz altına alındı.

Göz altına alınanlar, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir