• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR darbeciler tarafından yaralananları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, Altındağ İlçe Başkanı Süleyman Birge, darbe girişimi sırasında yaralanan ve Rıdvan Ufuk Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşları ziyaret etti.

Tedavileri süren yaralıları yakından ilgilenen İl Başkanı Uşar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kısa süre içerisinde taburcu olmalarını umduklarını söyledi.

“Helikopter çok yakın mesafeden üzerimize ateş açtı”

Her iki ayağından ve sağ elinden yaralanan Murat Taşdemir, yaşadığı olayı şöyle anlattı; “Gölbaşında oturuyorum, tabi o gece Gölbaşı’nda çok patlama sesleri gelince televizyonları açtık ve darbe teşebbüsünü öğrendik. Bunun üzerine hemen kendimizi dışarıya attık. Beştepe Külliyesi’nin önünde çatışma haberini alınca o tarafa doğru gittik. Külliyede 3 tane askeri zırhlı araç vardı, bizler bu araçları ablukaya aldık. Tam oradaki yetkilerle tartışırken lambası kapalı olan helikopter çok yakın mesafeden ateş açtı. Orada birçok kişi yaralandı ve öldü. Tabi bende yaralandım. Allah razı olsun vatandaşlar bizleri hastaneye kaldırmıştı, gözümüzü hastanede açtık.”

Yaralı vatandaştan HÜDA PAR’a övgüler

HÜDA PAR heyetini biranda karşısında gören 60 yaşındaki bir başka yaralı Hacı Hasan Ocak, ayaklarından yaralı olmasına rağmen sevinçten ayağa kalkmak istedi ve “Sizi benim gibi başka kimse sevemez” dedi. HÜDA PAR’ı yakından takip ettiğini belirten ve Trabzonlu olduğunu söyleyen Ocak, “Ben sizin başkanı ve açıklamalarını yakından takip ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.” dedi.

“Ömrümün en karanlık günleri onlara hizmet etmekle geçti”

Ocak, “Ömrümün en karanlık günleri onlara hizmet etmekle geçti. Benim oğlum, o da yaralandı ama durumu hafif olduğu için taburcu edildi. İşte o oğlum onların okulundan mezun oldu. Ama Allah’a çok şükür kurtulduk onlardan. Aslında bir özeleştiri yapmamız lazım.” dedi.

“Darbe teşebbüsünü sizler püskürttünüz”  

Darbe teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz gecesinden itibaren üyeleriyle beraber meydanlara olduklarını hatırlatan Uşar, İstanbul’da bir üyelerinin şehit olduğunu, birçok kişinin de yaralandığını söyledi. Özelikle halkın sokağa inmesiyle darbe teşebbüsünün püskürtüldüğünü kaydeden Uşar, yaralı vatandaşa hitaben “Eğer halk ve sizler o girişimde bulunmamış olsaydınız bugün ülkemiz bambaşka bir halde olurdu. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın.” diye konuştu. (M. Salih Keskin- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir