• DOLAR 32.262
  • EURO 34.729
  • ALTIN 2401.898
  • ...
İLKHA'yı ziyaret eden rektör adayından 'darbe' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şemsettin Dursun, İLKHA Batman İrtibat Bürosuna nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Prof. Dursun’a Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Beşir Dağ da eşlik etti.

FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösteren rektör adayı Prof. Dursun, “Bu darbe girişimine karşı milletimizin asil direnişini ve kahramanlığını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bu darbenin amacı çok boyutludur. Özellikle Türkiye’deki mevcut İslami yapının ve şu anda İslam dünyasının ilgi ülkesi durumunda olan Türkiye’nin bertaraf edilmesi amaçlanmıştır. Bu tamamen batının, Amerika’daki CIA’nin, İngiltere ve diğer batılı güçlerin oyuncağı olan bir taşeron örgüt tarafından yapılan darbe girişimidir.” dedi.

Darbe girişiminin başarıya ulaşması halinde Türkiye’nin yaklaşık 100 yıl geriliyeceğini vurgulayan Dursun, “Darbe başarıya ulaşsaydı, Türkiye ile birlikte İslam dünyası bundan çok zarar görürdü. Bu büyük bir felaketti ama Allah’a hamd ediyoruz, bu toplum asil bir millettir ve İslami bir bilinçle, şuurla ve şahadet ruhuyla hareket ederek, bu menfur darbe girişimini bertaraf etti. Bu, taşeron örgütün kendi başına yaptığı bir girişim değildi. Zira bu bir konsorsiyumdur. Bu konsorsiyum batının İslam dünyasındaki emellerini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir saldırıdır ama Allah’ın izniyle ve milletin yardımıyla bu bertaraf edilmiş oldu.” diye konuştu.

Projeleriyle ilgili bilgi aktaran Dursun, özellikle eğitim ve sağlık alanında çok önemli projelerinin olduğunu ifade etti.

Rektörlük yarışında 7 adayın olduğunu hatırlatan Dursun, 26 Temmuz Salı günü rektörlük seçiminin yapılacağını kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir