• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Darbe karşıtı gençler polis tarafından darp edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimini protesto etmek amacıyla sokaklara çıkan halkın içerisinden 3 genç, 17 Temmuz gecesi saat 01.00 sıralarında evlerine döndükleri esnada bir grup polis tarafından darp edildi.

Polisler tarafından darp edilen Yakup Şengül, Selami Gülaçar, Vahhap Erörs isimli üç genç, 17 Temmuz gecesi evlerine döndükleri sırada Endüstri Meslek Lisesi önünde önlerine çıkan polislerin ‘bayrak yaktınız` iddiasıyla kendilerini darp edildiklerini ve hakaret ettiklerini dile getirdiler.

‘Bayrak yaktınız` iddialarını yalanlayan gençler, polislerin sırf darbe girişimini protesto ettikleri için kendilerine ‘bayrak` bahanesiyle gözdağı verdiklerini ileri sürdü.

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan gençler,  darbe girişimini protesto etmek amacıyla ilk gece sabaha kadar beklediklerini, ikinci gecede ise saat 01.00 sıralarında evlerine dönerken polislerin kendilerini ‘bayrak yaktınız` bahanesiyle darp ettiklerini belirterek, polisler hakkında en kısa sürede gerekeninin yapılmasını istediler.  

"Bayrak yaktınız diyerek darp ettiler"

Darbe girişimine tepki amaçlı 16 Temmuz gecesi sabaha kadar beklediklerini ve ikinci gecesinde ise saat 01.00 sıralarında darbe karşıtı mitinken eve döndükleri sırada bir grup polis tarafından darp edildiklerini söyleyen üç arkadaştan biri olan Selami Gülaçar, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

“Darbe karşıtı mitingin birinci gününde sabaha kadar mitin alanında kaldık. Mitingin ikinci gününde ise saat 01.00`da 3 arkadaşla eve döndüğümüz esnada bir grup polis önümüzü kesti. Polisler bayrak yaktınız bahanesiyle bizleri darp etti.”

“Ağır hakaretlere maruz kaldık”

Gülaçar, “Biz üç arkadaş darp ve ağır hakaretlere maruz kaldık. Polisler bizi darp ettikten sonra haklı olduğumuzu anlayıp bıraktılar. Bizler polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk. O polisler hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir