• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Gaziantep Üniversitesi'nden darbe girişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimine karşı Gaziantep’te düzenlenen gösterilere Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitenin senato üyeleriyle darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye’de yaşanan askeri darbe girişimi nedeniyle tüm şehirlerde olduğu gibi Gaziantep’te de halk darbe karşıtı gösterilerine aralıksız devam ediyor. Gaziantep’te darbe karşıtı düzenlenen gösterilere katılan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiği andan itibaren darbe girişiminin sona erdiğini söyledi.

Üniversitenin senato üyeleriyle darbe girişimine tepki amacıyla Demokrasi Meydanındaki protesto gösterilerini sürdüren vatandaşlarla bir araya gelen Rektör Coşkun, burada halka hitap etti.

“Bu ülkenin başına çok çorap örülmek istenildi”

Coşkun, “Bu vatanı kimseye kolay kolay vermeyeceğiz. Nasıl ki, İstiklal savaşında bu milletin ferdi kanından canından fedakârlık yaptıysa bu vatanı kurtardıysa bu vatanı teslim almak isteyenler de bu insanların cesetlerinin üstünden geçmedikçe bunu başaramayacaklardır.” dedi.

Türkiye'nin üzerinde kara bulutların dolaştığını belirten Coşkun, “Biz bu güzel cennet vatanı her halükarda korumak, ileriye götürmek, muasır medeniyet seviyesine getirmek için her an her saniye hazırız. Bu ülkenin başına çok çorap örülmek istenildi. İhtilaller karşılıklı oyunlar oynandı. O akşam paralel terör örgütünün 40 yıllık dışarıdaki iş birlikçileri ile kurguladığı parçalamaya yeltendiği Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar çok dolaştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiği andan itibaren darbe girişimi bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin olduğu gün bildiri yayımlayarak tepki gösterdiklerini belirten Coşkun, meydandaki kalabalığa yayınladıkları bildiriyi okuduktan sonra ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir