• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Darbecilerin katlettiği insanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de “İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu” öncülüğünde sabah namazı sonrasında merkez Genç caddesinde bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek, darbecilerin katlettiği insanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında platform adına basın açıklamasını Yusuf Boğatekin okudu.

“Dünden bugüne dünyada yaşanan tüm askeri darbelerin perde arkasında, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin yer aldığı biliniyor.” diyen Boğatekin,  “ABD, İngiltere, İsrail, Avrupa Birliği gibi dünya siyasi sistemini dizayn etmeye, toplumları hegemonyaları altına almaya çalışan İslam ve insanlık düşmanı bu güçler, dün akşamda gördüğümüz gibi sahip oldukları alışkanlıklarını yerli işbirlikçileri eliyle yeniden icra etmeye çalıştılar.” diye konuştu.

 “Müslüman Türkiye halkı, izzetli bir direniş sergilemiştir”

Türkiye’de bir grup insanlık düşmanı tarafından gerçekleştirilen askeri kalkışmanın, sadece seçilmiş hükümete karşı değil, tüm halka ve dahi İslam ümmetine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu ifade eden Boğatekin, “15 Temmuz Türkiye için yeni bir milat olmuştur. Halkın darbecilere karşı direnerek kendi geleceklerinin tekrar vesayet altına alınmasına izin vermeyen Müslüman Türkiye halkı, izzetli bir direniş sergilemiştir.” diye belirtti.

“Zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır”

Boğatekin, şunları söyledi: “Bugün her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Zaman, geçmişte olduğu gibi bugün de bizlere ayrılıp parçalandığımızda, bölük pörçük olduğumuzda, zalimler tarafından değirmenlerde nasıl öğütüleceğimizi göstermiştir. Bugün yaşadıklarımız bizlere birlikte, bir vücudun azaları gibi hareket etmemizin elzem olduğunu tekrar göstermiştir. Tüm farklılıklarımızı zenginlik diye beslenmeli, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz.”

Darbelerin hiçbir zaman amacına ulaşamadığını söyleyen Boğatekin, darbe girişimi lanetlediklerini belirterek, “Bilinmeli ki halkımıza karşı yönelen her türlü saldırıya karşı duracağız. Memleketin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı direneceğiz. Tüm halkımızı da zorbalara, darbecilere karşı direnmeye davet ediyoruz. Müslüman Kürt halkı bu gibi girişimlere boyun eğmeyecek ve karşısında duracaktır.” (Nihat Kanat- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir