• DOLAR 32.937
  • EURO 35.265
  • ALTIN 2451.674
  • ...
Uzun süredir temizlenmeyen mezarlıkta çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Sur ilçesinde bulunan ve uzun süredir temizliği yapılmadığı Çiftehavuzlar Mezarlığı'nda çalışma başlatıldığını duyurdu.

Belediye, Çiftehavuzlar Mezarlığı'nın temizliğini uzun süredir yapmıyordu. Bunun üzerine Sur halkının uzayan otları ve biriken çöpleri el birliğiyle topladığı ve İLKHA’nın “Belediyenin yapmadığı temizliği halk yapıyor” başlığıyla verdiği haberin üzerinden aylar geçmesine rağmen hiçbir çalışma başlatılmamıştı.

Bunun üzerine İLKHA’nın 2’inci defa verdiği “Çiftehavuzlar Mezarlığı'nın hali içler acısı” başlıklı haberin üzerinden günler sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çalışma başlattıklarını duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, mezarlık temizliğinin yapılmama gerekçesi olarak Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları gösterilerek, “Kent merkezindeki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun bir süredir çalışmaların yürütülemediği Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.” denildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mezarlığın bakım, onarım ve temizliği için şu an 8 kişilik bir ekiple çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. (Hüseyin Genel-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir