• DOLAR 32.579
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2457.094
  • ...
Siirt`te çatışma: Halk evlerini terk ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te Cumhuriyet Polis Karakolu ve askeri kışlaya PKK`liler tarafından eş zamanlı düzenlenen saldırıda bir çocuk ve annesinin de yaralandığı öğrenildi. Halk, çatışmanın yaşandığı mahallelerde evlerini terk ediyor.

Yaşanan çatışma esnasında evinin damında uyuduğu belirtilen 8 yaşındaki bir çocukla annesi yaralandı. Kolundan yaralanan annenin durumu iyiyken çocuğun ise hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Gece 03.00`de yaşanan çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. İnönü, Alan ve Aygül mahallelerin yaşayan halk, çatışmalar nedeniyle büyük korku yaşarken, günün ağarmasıyla ellerinde valizler ve yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerini terk ettiği görüldü.

Söz konusu mahallelerde oturanlar yaklaşık 150 silahlı kişinin mahalleye girdiğini dile getirdiler. Olayların büyümesinden kaygı duydukları için evlerini terk ettiklerini belirten vatandaşlar, can güvenlikleri olmadıkları için çocuklarını alıp güvenli mahallelerdeki yakınlarının yanına gidiyor.

Hatırlanacağı üzer İnönü Mahallesinde yaklaşık 6 ay önce de PKK`lilerin bazı evlere yerleştikleri ihbarı neticesinde düzenlenen baskında çatışma yaşanmış ve 5 PKK`li öldürülmüştü.

Dün gece yaşanan çatışma sonrası Özel Harekât Polisinin Alan ve Aygül mahallelerini ablukaya aldığı, giriş ve çıkışlara ise kontrollü izin verildiği görüldü. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir