• DOLAR 34.257
  • EURO 37.603
  • ALTIN 2927.804
  • ...
Zübeyde Zümrüt`e 20 yıl hapis istemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Eski DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kabul edilen iddianamede, Eski DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt'ün  PKK tarafından “özerk bölge” oluşturmak amacıyla çukur kazma, bomba tuzaklama ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı ve roketli saldırıları sahiplendiği belirtildi.

Zümrüt'ün PKK tarafından yapılan saldırıları “direniş” ve “mücadele” olarak nitelendirdiği kaydedilen iddianamede, “Zümrüt, güvenlik güçlerinin terör örgütünün saldırılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonu abluka ve toplu katliam olarak nitelendirmiştir. Açıklamalarda etkisiz hale getirilen silahlı bölücü terör örgütü mensuplarını ise 'şehit' olarak dile getirmiştir. Bu şekilde terör örgütüne açıkça destek verdiği anlaşılmıştır. Halkın gözünde terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili olumsuz algı oluşturmaya çalışarak, silahlı örgüt mensuplarını masum göstermeye çalışmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İddianamede, Zümrüt'ün Abdullah Öcalan`ın doğum günü dolayısıyla sosyal medyada PKK propagandası içeren birçok paylaşım yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Zümrüt hakkında, “ kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine dâhil olup katılma” ile “halkı kanunlara uymamaya tahrik” suçlarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir