Türkiye`deki 26 kamp ve 81 ile dağılan Suriyeliler
Suriyelilere vatandaşlık tartışmaları sürerken, Türkiye`de yüzde 90`nın üzerinde kampların dışında kalan yaklaşık 3 milyon Suriyelinin aldığı eğitim ve sağlık hizmetlerini, bugüne kadar kaç Suriyeliye çalışma izni verildiğini grafiklerle derledik.
Mahmut Özsoy / Doğruhaber
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Suriyelilere vatandaşlık hakkı verileceğine ilişkin açıklamasından sonra Başbakan Binali Yıldırım da konuştu. Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşlık konusunda yaptığı çalışmanın tamamlandığını belirtirken, muhalefetin ise Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili sürece tepkileri sürüyor.
İçişleri Bakanlığı'nın çalışması doğrultusunda ilk olarak mevcut vatandaşlık yasasında değişikliğe gidilmesi öngörülüyor. Hükümet, muhalefetten destek alınamazsa Bakanlar Kurulu kararıyla da vatandaşlık işlemlerini yürütebileceğini düşünürken, muhalefet "AK Parti, mülteciler üzerinden siyasi hesaplar yapıyor. Bu hesabın içinde olmayacağız" tepkisini gösteriyor.
Muhalefet partileri, CHP ve HDP grup toplantılarından "referandum" önerisi çıktı.
Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili konuşan Bahçeli, "Türk vatandaşlığının bir itibarı vardır. Gölge düşürmek kimsenin haddi değildir, sorumsuzluktur" dedi.
Suriyelilere vatandaşlık tartışmaları sürerken, Türkiye`de yüzde 90`ından fazlası kampların dışında kalan yaklaşık 3 milyon Suriyelinin aldığı eğitim ve sağlık hizmetlerini, bugüne kadar kaç Suriyeliye çalışma izni verildiğini grafiklerle derledik.