• DOLAR 32.409
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2393.53
  • ...
Boynu kırılan Suriyeli çocuğa başarılı ameliyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üçüncü kattan düşerek boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma gelişen 8 yaşındaki Suriyeli Muhammed El Hassan isimli çocuk, başvurduğu Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde başarılı bir ameliyat geçirdi.

Op. Dr. Kadir Oktay ve Op. Dr. Murat Arslan tarafından gerçekleştirilen boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma ameliyatı, bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor.

Ameliyatla ilgili konuşan Op. Dr. Kadir Oktay, “Üçüncü kattan düşen, boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma gelişen 8 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed El Hassan isimli çocuk hastaya, hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde yapılan tetkikler sonucunda ameliyat kararı verildi. Hasta yakınlarının da ameliyat onayı vermesi ile gerekli resmi işlemler başlatılarak hasta en kısa sürede ameliyata hazır hale getirildi. Yaklaşık olarak 1.5 saat süren bir operasyonla kırık ve kayma olan boyun kemiklerini metal plaklar ve yapay kemik desteği ile sabitleyerek stabilize etme işlemi gerçekleştirdik.” dedi.

Bu tür vakalarda hastanın çocuk olmasının sakat kalma ve ölüm riskini daha da arttırdığını ifade eden Oktay, hastanın ömür boyu boynundan aşağısının felç kalma riski çok fazla olan bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Muhammed El Hassan’ın babası Hamed El Hassan ise şöyle konuştu: “Kent merkezindeki birçok hastaneye müracaat ettik. Doktorlar yapılacak operasyonun çok riskli olduğunu bu nedenle hastamızı ameliyat edemeyeceklerini belirterek cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren bu ameliyatın Şanlıurfa'da yapılamayacağını, hastamızı daha ileri bir merkeze götürmemizi tavsiye ettiler. Doktorlar ‘Şanlıurfa’da ameliyatınızı yapamayız’ dediğinde dünyam karardı bir an çocuğumun öleceğini ya da ömür boyu sakat kalacağını ve hiçbir zaman sağlığına kavuşamayacağını düşündüm Ama hamdolsun ameliyat başarılı geçti ve oğlum sağlığına kavuştu." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir