• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Otogarlarda bayram dönüşü yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayram tatilinin bitmesiyle Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde dönüş yoğunluğu başladı. Ramazan Bayramı`nın 9 günlük tatilinin ardından dönüş yolculuğuna çıkan vatandaşların Gaziantep otogarında yoğunluğa sebep olduğunu belirten seyahat acente yetkilileri, yolcuların dönüş talebini karşılamada yetersiz kaldıklarını söylediler.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bazı vatandaşlar bilet bulamakta güçlük çekerken bazı vatandaşlar ise seyahat acentelerinin ek sefer koymasıyla memleketlerine dönebiliyorlar. Halkın mağduriyetini önlemeye çalışan seyahat acenteleri ise yolcuların dönüş talebini karşılamada yetersiz kaldıkları zamanların olduğunu belirtiyorlar.

Ramazan Bayramı tatilinin okulların da tatil olduğu döneme denk gelmesinin de yoğunluğa sebebiyet verdiğini belirten acente yetkilisi Kenan Yanar, tatil dönüşü ile ilgili bilgi verdi.

Yanar, “Bir turizm sezonuna daha girdik. Okulların tatil olması, Ramazan Bayramı`nın başlangıcına yakın bir zamana denk geldiği için Türkiye geneli bir yığılma oluyor. Genellikle sahil yönlerine daha öncekinden farklı olarak bayramlar biraz daha durgun geçerdi. Bayramın ilk ve ikinci günü seferler pek olmazdı. Ama bu sene Ramazan bayramı okulların tatil zamanına denk geldiği için bayramın birinci ve ikinci günü tatil yörelerine yoğunluk daha fazla oldu.” dedi.

“Talebi karşılamada yetersiz kaldığımız anlar oluyor”

Halkın mağduriyetini önlemeye çalıştıklarını belirten Yanar, “Şu an biz bütün imkanlarımızı ve olanaklarımızı kullanarak seferler yapıyoruz. Ama talebi karşılamada malumdur yetersiz kaldığımız anlar oluyor. Bu bayramda o zamanlardan birisi. Çünkü tatil dönüşü bir yığılmaya sebebiyet verdi. İnsanların tatil dönüşü programları Cumartesi ve Pazar günüydü. Ama yolcular Pazar gününe yer bulamadıkları için Cuma ve Cumartesi günlerinden itibaren tatil dönüşü başladı. Resmi kurumlarda çalışmayanların Pazartesi ve Salı gününe sarkmasına neden oldu. Tatil yörelerindeki yoğunluk devam ediyor. Ama tatil yöresi olmayan iller biraz daha erteleyebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl her yıldan farklı olan bir durumun olduğunu da sözlerine ekleyen Yanar, “Malumdur ülkenin iç problemleri ve uluslararası problemler bunları göz önüne aldığımız zaman Antalya, Kuşadası ve Bodrum gibi yerlerde turist sıkıntısı olduğundan dolayı yerel halkımız bu taraflara biraz daha gitmeye başladı. Buna alternatifte Mersin tarafında bir boşluk doğdu. Bu boşluğu da Suriyeliler dolduruyor. Şu an Suriyelilerin gittiği en yoğun ilin başında Mersin geliyor.” bilgisini verdi.

Ankara`dan Gaziantep`e bayramda ailesini görmek için gelen bir üniversite öğrencisi ise bugün tekrar Ankara`ya dönmek için otogara geldiğini ve Gaziantep otogarını ilk defa bu yoğunlukta gördüğünü söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir